Da li nam se nacionalni ponos konačno udavio u mutnom Vardaru a karakter zgasnuo zajedno sa srpskim kandilima u Nagoričanu i Lesnovu?

Izvor:
Politički.rs, Foto: Facebook

Preuzeto sa Fejsbuk stranice Vladana Vukosavljevića

O JEDNOJ STREPNJI

Posle samo nekoliko meseci, jasno je svima.
Srpska crkvena i kulturna istorija u Makedoniji pala je u tišini. Zanemela je crkva, bez glasa je narod, ćuti država.
Vladan Vukosavljević, Foto: Privatna arhiva

Svi velikodostojnici SPC koji su u ovoj sramoti odigrali presudnu ulogu, uklesali su zauvek svoja imena i zvučne titule u pamćenje ovog naroda.

Neka misle o tome kako će ih i po čemu taj narod pamtiti i uz koje pojmove pride će im imena izgovarati budući naraštaji.

Plaši me i pomisao na to kako će nam i uranske i htonske sile odgovoriti na molitve kada nam Zapad konačno bude otimao KiM, Srpsku i CG.

Hoćemo li se moliti praznom nebu i nemim grobovima predaka?

Da li nam se nacionalni ponos konačno udavio u mutnom Vardaru a karakter zgasnuo zajedno sa srpskim kandilima u Nagoričanu i Lesnovu?

Strepim od mogućih odgovora…

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

8 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milanka
1 godina pre

Vladane, kao i Vas i mene muči ista boljka. Nadam se da će nam Bog darivati snage, a da nam ne uzmu ništa.Veliki pozdrav!

Željka
Željka
1 godina pre

Meni se čini da grobove i pretke uglavnom pominju oni koji imaju problem sa svojim identitetom, životom. Pa to kompenzuju ovakvim litanijama. Čoveče, dosta sa kukumavčenjem i dociranjem. Dosadni ste. Okrenite se sređivanju svog života, vaši stavovi stvarno su jeftini. Krenite od sebe, pa onda kad sredite svoje dvorište, izađite u javnost kao stabilna i zrela ličnost.

nepoverenje
nepoverenje
1 godina pre

bojim se da nema razloga verovati ovoj osobi, kada je trebalo da pokaže odvažnost, istinoljublje i izgradi poverenje,bežao je i brinuo samo o svom egu.sada kada je zglajznuo, neka preispita savest i ispravlja greške.ljudi takvima ne veruju.prvi ja.

Bojan V. Martić
Bojan V. Martić
1 godina pre

Ok, al i vaše ime uklesano je u istoriju sramote, bili ste član Vlade A. Brnabić i ćutali o svemu sve dok vas nisu odande isterali. Sada se blamirate kao istoričar amater, baratajući poluinformacijama, pošto niste u stanju ništa dublje da istražite. Bolje osnujte porodicu, umesto što se mešate u crkvena pitanja. Valja se, bar to.

f. door
f. door
1 godina pre

Ne verujte političarima – ni sadašnjim ni bivšim. Nikada ne govore istinu. To je poenta njihove „profesije“.

štetočina
štetočina
1 godina pre

najgori ministar kulture ikad. do zla boga sujetan, isprazan,nevaspitan. ljude je koristio kao alatke, izvlačio energiju, promovisao svoje gluposti i zatim ih odbacivao. drago mi je što su ga sklonili.

breateee
breateee
1 godina pre

ovaj nema pravo glasa, trgovao sa srpskom baštnom, manipulisao javnošću, vređao koga je stigao, pederko razmaženi

'ajde
'ajde
1 godina pre

Šta se ovaj javlja??? Deceniju je služio bezpogovorno vlastima, gazio preko leševa, uništio čitave porodice, kakva Makedonija i gluposti. Kome je prioritet karijera a ne poštenje, ljubav, deca, hleb radenički, neka se ne javlja. Sram ga bilo!