Gospodo faraoni, tirani, moćnici, razni tlačitelji – neću da drhtim, nemam za vas straha

Izvor:
Politički.rs, Novinar.rs, Ilustracija, Foto: Printscreen, Pixabay

Danas se navršavaju dve godine od iznenadne smrti potpredsednika Skupštine Srbije, muftije Muamera Zukorlića, koji je preminuo, 6. novembra 2021.godine, u 52.godini života.

Skupom sećanja, večeras, će, u Novom Pazaru, biti obeležena dvogodišnjica smrti. Tim povodom, u Kulturnom centru, biće prikazan dokumentarni fil „Muftijin amanet“. Organizator skupa je porodična Mufty fondacija. To je samo jedna od aktivnosti sećanja na, verskog poglavara, političkog lidera, osnivača mnogobrojnih institucija pod okriljem Islamske zajednice (IZ) u Srbiji.

Možete biti vernik ili ateista, musliman, hrišćanin, komunista, anarhista, možete verovati u šporet ili vanzemaljce ili ne verovati ni u šta, ali dostojanstvo i hrabrost da se suprostavite tlačiteljima morate imati.

Rahmetli muftija i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, o tome  je govorio u jednom od svojih vrlo osvešćujućih obraćanja:

“Samo si pred Stvoriteljem donji! Ni pred kim drugim! Znate kako je jadno povijati se pred stvorenjem, on čovek – ti čovek, on od mesa i krvi – ti od mesa i krvi.

I samo zato što se dočepao vlasti, para ili neke motke ili neke vojske ti moraš da drhtiš pred njim.

E neću da drhtim! Ne, neću. Sav drhtaj sam potrošio pred Stvoriteljem jer zaslužuje da drhtim pred njim.

Zato ja gospodo faraoni, tirani, moćnici, razni tlačitelji, nemam za vas straha. Sve sam ga potrošio na svoga jednog jedinog Stvoritelja…”

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare