Irena Jovanović: Završena je predstava sa dobro plaćenim statistima – sindikatima, ostaje sami da se borimo za sebe

Irena Jovanović: Završena je predstava sa dobro plaćenim statistima – sindikatima, ostaje sami da se borimo za sebe
Na Fejsbuku je formirana grupa “Bar nedeljom budi kući , čiji su osnivači i čanovi radnici koji se bore za neradnu nedelju i za prava radnika u trgovini. Grupa pokušava da upozna javnost sa očajnim položajem radnika u Srbiji.

 

Svoj komentar nedavno održanih “pregovora” o čuvenom tužnom i jadnom “minimalcu”, dala je Irena Jovanović i prenosimo ga u celosti

 

Završena je predstava koju smo gledali danima.

Irena Jovanović: Završena je predstava sa dobro plaćenim statistima - sindikatima, ostaje sami da se borimo za sebe
Piše: Irena Jovanović, Foto: privatna arhiva

Toliko zasedanja, sastanka, dogovora i ponovo je odlučeno da radnička klasa podnese sav teret na svojim leđima. Minimalac je povećan za 2.000 dinara!

Poslodavci se drže koronavirusa kao razlogom lošeg poslovanja za vreme epidemije, i njihovo zapomaganje je naišlo na odaziv vlasti, pa su dobili dodatne mere, kako ne bi “ugrozili poslovanje”.

U pregovorima su se non-stop spominjale samo država i poslodavac, dok su sindikati bili samo dobro plaćeni statisti u celoj predstavi.

Šta je sa njihovim zahtevom da se minimalac izjednači sa minimalnom potrošackom korpom?

Prvo, kako moze da vam bude parametar neka izmisljotina od 37.000 din?

Naravno, bitna su samo fotelje, članarine, astronomske sindikalne plate… Nebitno je što 350.000 porodica žive kao građani drugog reda godinama unazad, i niko se ne bori za poboljšanja njihov plata i uslova rada.

Radnička klaso, ostaje nam samo da se oslonimo jedni na druge, sami da se borimo za sebe. jer niko nam neće pomoći, niti imamo ičiju podršku.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare