Kovačević: Većina političara u Srbiji su gologuzani koji su odlučili da su nam potrebni

Izvor:
Politički.rs, RTV Sunce, Foto: Nova D2SP, Printscreen

Gostujući u emisiji na RTV Sunce, Vladimir Kovačević predsednik stranke “Nova – Da se struka pita” (Nova D2SP), govorio je, između ostalog, o razlozima zašto se kao uspešan privrednik i ostvaren čovek uključio u politiku, kao i o kompetentnosti političara u Srbiji, kako onih na vlasti, tako i onih u opoziciji.

Foto: Nova D2SP

– Politikom bi trebali da se bavite onda kada ste već završili neki svoj poslovni izražaj, kada napravite trag u svom životu, kada se smatrate uspešnim u bilo kojoj branši da ste obitavali, pa zbog svoje uspešnosti imate potrebu da kažete narodu, politikom kojom se predstavljate: Evo, ja to što sam uradio za sebe, sigurno mogu i za vas, na kraju krajeva, ne treba da mi verujete, pogledajte po tragovima mog života da li ima smisla ili nema.  Pa tim putem sam krenuo i ja, kazao je predsednik Nove D2SP.

Kovačević se potom osvrnuo na političku scenu u Srbiji i na one koji su, kako on kaže, “odlučili da su jako dobri za sve nas”:

– Većina političara su, pre nego što su se pretpostavili politici, zapravo bili gologuzani. Nisu ništa radili. Ni jedan dan radnog staža nisu imali, ni po kom pitanju. Ali, onda su odlučili da su jako dobri za sve nas i, što je najgore, narod je to prihvatio.

Kovačević dodaje:

– Kada želite da zidate kuću, vi pitate vašeg komšiju koji ima lepu kuću, ko mu je sazidao tu kuću, raspitate se da li ga je taj majstor zafrkavao, da li je dolazio na vreme, da li je ispunjavao svoje obaveze… pre nego što dozvolite tom majstoru da vam gradi kuću. E sad, to što je normalno u našem privatnom životu, zapravo je nenormalno u našem političkom životu. Kad bi takav kriterijum iz privatnog života imali prema biranju političara, mi zapravo, od ovih koji su sada na vlasti, kao i onih koji se za to preporučuju, gotovo ne bismo ni jednog izabrali, zaključio je predsednik Nove D2SP.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare