Mesić: Da su Srbi poslušali Slobodana, danas bi imali državu Kninsku Krajinu u sred države Hrvatske

Mesić: Da su Srbi poslušali Slobodana, danas bi imali državu Kninsku Krajinu u sred države Hrvatske
Ilustracija

Mesić: Da su Srbi poslušali Slobodana, danas bi imali državu Kninsku Krajinu u sred države Hrvatske

“Nijesmo mogli Miloševića nadmudriti niti ga vojno pobijediti – ali – zaigrali smo na kartu nesloge Srba, i u tome smo uspijeli, jer, da su Srbi poslušali Slobodana, danas bismo imali državu Kninsku Krajinu u sred države Hrvatske, jer je Slobodan uspeo da progura ‘Plan Z-4’ a po kojem planu Kninska Krajina bi imala svoju policiju, svoj jezik, svoje medije, tj. Hrvatske danas ne bi bilo – bila bi prepolovljena.

Srbi iz Krajine su odbili ‘Plan Z-4’ i mi smo završili posao…

A rekao sam Slobodanu: Slobodane, tvoji će te Srbi objesitina sred Beograda – i pokazalo sa približno da sam bio u pravu.

Stipe Mesić (Poslednji predsednik Predsedništva SFRJ i jedini političar koji je bio predsednik države, predsednik vlade i predsednik parlamenta u Republici Hrvatskoj.)

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Prikaži 4 komentara

4 komentara

  1. nada

    Kao prvo, Mesicu ne verujem nista sto kaze u vezi bivse YU I rata 90. jer znamo da necasno i protivustavno sve radio na nasilnom separatizmu.Nije tacno da navodno nepotpisivanje Z4 od strane srpske strane razlog zasto Srbi kako on kaze sada nemaju drzavu u HR A NAVODNO BI IMALI DA SU POTPISALI. Oluja je isplanirana kao i progon Srba pre svakog navodnog pomirenja i plana a svako navodno pomirenje i dogovori SU BILI LUKAVO smisljeni da bi Hrvati dobili na vremenu za pripreme, ovo sve potvrdjuju Brijonski transkripti, zatim cinjenica da je Krajina bila pod zastitom UN A NA KRAJU DAN RANIJE TAJ SPORAZUM JE I POTPISAN OD SRPSKE STRANE UZ NAPOMENU DA GA HR. STRANA NIJE NI ODBILA ALI NI POTPISALA sto je takodje jedan od podmuklih manevara Tudjmana.

  2. Данко Б. Марин

    Крштен од помајке у православној цркви, по националности Ром и Хрват: ни за реп , ни за главу Месића…

Ostavite komentar