Radomir Nikolić: Motka je potrebna za naš narod!

Radomir Nikolić: Motka je potrebna za naš narod!

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je, povodom proglašenja vanredne situacije u tom gradu zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, da se od naroda ne može očekivati da na osnovu preporuka i urgencija nadležnih sprovode mere.

„Našem narodu je potrebno naređenje, potrebna je motka i zbog toga donosimo ovakve mere“, rekao je Nikolić i najavio da „pošto se mere budu donele, inspekcije će biti na terenu i kažnjavaće sve ljude koji ih ne budu poštovali“.

Napomenuo je da se neće dozvoliti da takvi zbog svoje „neozbiljnosti ugrožavaju ostale građane“.

On je ocenio da to znači da se „vraćamo dva koraka unazad“ i da se vraćaju mere koje su bile primenjivane za vreme vanrednog stanja u Srbiji.

Radomir Nikolić: Motka je potrebna za naš narod!
Youtube

Nikolić je rekao da se te mere odnose na stambene zgrade, privredne objekte, ugostiteljske objekte, trgovine, parkove, javne površine, javne skupove i proslave.

On je naveo da su skoro svi do jednog u poslednjem talasu zaraženi na proslavama, veseljima, koncertima.

Rekao je da je odluku o vanrednom stanju doneo na predlog sa zajedničke sednice Štaba za vanredne situacije i Kriznog štaba za kovid-19.

Prema njegovim rečima, u poslednjih dvadesetak dana u Kragujevcu je potvrđeno oko 140 novoinficiranih.

On je podsetio da je u prvom vrhuncu („piku“) epidemije za dva i po meseca u Kragujevcu bilo 68 inficiranih.

Samo u poslednja 24 časa Institut za javno zdravlje u Kragujevcu je registrovao 50 novih slučajeva korona virusa u tom gradu.

„Radi se o mlađoj populaciji, između 17 i 35 godina. Samo dva pacijenta su stariji, oni su 1952. i 1972. godište. To govori o tome da će jači i snažniji organizmi verovatno lakše da podnesu samu bolest, ali ozbiljno je upozorenje za nas jer su oni rezervoari, prenosioci bolesti“, rekao je Nikolić.

On je izrazio očekivanje da će u toku dana, u skladu sa proglašenom vanrednom situacijom, biti odobrena primena preventivnih mera.

„Očekujemo da će Institut za javno zdravlje vrlo brzo da pošalje dopis ministru i verujemo da će ministar da prihvati sve mere koje budemo predložili“, rekao je Nikolić.

Beta

Radomir Nikolić: Motka je potrebna za naš narod!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare