Danas je naša Crkva prihvatila Crkvu čiji je osnivač hrvatski komunistički diktator Josip Broz Tito

Izvor:
Politički.rs

Danas je naša Crkva objavila da prihvata opštepriznati kanonski status Crkve u Severnoj Makedoniji, dodeljen joj 1959. godine, kada je, nakon ubistva patrijarha srpskog Vikentija zbog tzv. makedonskog pitanja i pod pritiskom Titovih komunista, dodeljena oblasna crkvena autonomija na teritoriji NR Makedonije, uz uslov da se “Ustav MPC” ispravi i usaglasi sa opštim kanonskim odredbama i ustavom SPC.

Naša SPC izražava time nadu da se uklanjaju razlozi za prekid bogoslužbenog i kanonskog opštenja, izazvani jednostranim proglašenjem autokefalnosti 1967. godine, kada je (kao što vidite na slici) koumunistički “makedonski crkveno-narodni sabor” od 19. jula 1967. godine u Ohridu, proglasio autokefalnost, nasilno oterao sveštenstvo i monaštvo SPC iz Stare Srbije i oteo srpske hramove i manastire, koje su vekovima na prostoru Stare Srbije gradili srpski kraljevi i carevi.

Pogledajte samo ko zauzima centralno mesto na ovoj osnvačkoj sednici “Makedonske pravoslavne crkve” (koju vidite na slici) iznad govornice! Ne, to nije Gospod i glava Crkve ISUS HRISTOS, već na udarnom mestu visi SLIKA OSNIVAČA tzv. MAKEDONSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, a to je HRVATSKI KOMUNISTIČKI DIKTATOR JOSIP BROZ TITO.

Drugim rečima, tresla se gora, rodio se miš.

Naša Crkva nije pomenula nekanonsko mešanje Carigradske patrijaršije (koja se od 1948. godine nalazi pod okupacijom američke obaveštajne agencije CIA), nije iznela nikakve detalje pregovora sa raskolničkom jerarhijom u Skoplju, niti je rekla kakva je sudbina Mitropolije skopske i Ohridske Arhiepiskopije u okviru SPC, koja funkcioniše od 2002. godine, na čelu sa mitropolitom Jovanom Vraniškovskim, kada se on hrabro izjasnio za kanonsko jedinstvo sa Srpskom pravoslavnom crkvom, zbog čega je najstrašnije mučen po skopskim kazamatima.

Ostaje da se vidi kakva je dalja sudbina najdužeg raskola u istoriji SPC, koji traje još od 1967. godine, s tim što sada imamo i element otvorenog stranog i nekanonskog mešanja na kanonsku teritoriju SPC.

Nama Srbima treba taj narod u Severnoj Makedoniji i treba nam povratak današnje Srbije u Povardarje, kao i obnova našeg naroda. Mi i oni koji sebe zovu danas “Makedoncima” smo jedan narod i treba svim silama raditi na ponovnom objedinjenju pod srpski krov u jednu srpsku državu i Crkvu. Zato smo se mi i zalagali da, prilikom poslednjeg izbora patrijarha srpskog, to bude mitropolit Jovan Vraniškovski jer bi se na taj način najlakše prevazišao raskol i vratio taj narod u svoj srpski korpus.

Međutim, ne treba se iznenaditi ukoliko Carigradska patrijaršija, pod komandom CIA i vašingtonske duboke države i podmazana parama severnomakedonske države, uskoro izda Tomos o autokefalnosti tzv. Makedonske pravoslavne crkve, baš kao što je to učinila 2018. godine sa tzv. Pravoslavnom crkvom Ukrajine, kršeći sve dosadašnje kanone i poredak jedne, svete, saborne i apostolske (Pravoslavne) Crkve.

Ako mi i naša Crkva ne budemo pobedili u odbrani svojih prava (i povratak svojih svetinja u dolini Vardara, Bregalnice, Strumice itd.), sledeće što ćemo gledati biće CIA Carigradski patrijarh koji priznaje najpre “Kosovsku pravoslavnu crkvu”, pa “Crnogorsku pravoslavnu crkvu”, pa “Hrvatsku pravoslavnu crkvu”, pa “Bosansku pravoslavnu crkvu”, pa i “Vojvođansku pravoslavnu crkvu” ili šta god je potrebno američkoj dubokoj državi u datom trenutku.

Bog neka nam je na pomoći, molitvama Svetog Save, Svetog Simeona i svih naših svetih Srba!

Nepoznati autor

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare