Đorđević: Došao si nama sa Kosmeta da deliš lekcije! Tako razgovaraj sa zemom, izdajnikom iz Čupuljića Aleksandrom Vučićem.

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Instagram

Predsednik pokret Oslobođenje Mlađan Đorđević poslao je iz Moskve  poruke patrijarhu Porfiriju zbog ćutanja o tzv. francusko-nemačkom planu za KiM i izjave da “crkvu niko ne treba da uči šta je Kosovo i kako da postupa u vezi sa njim”.

Đorđević je na društvenim mrežama napisao:

“U pravu je Porfirije za Crkvu i Kosmet, ali kakve to veze ima sa Odborom za verska pitanja Srpske NATO stranke čiji je on šef, a njegovi šefovi su izdajnik i zema iz Čipuljića Aleksandar Vučić i okupator Kristofer Hil.
A Čale Brnaba je odrešio kesu.
Samo napredno u izdaju”.

Na medijske natpise da je patrijarh, u besedi posle molebana, gordošću i uvredama odgovarao na kritike koje on i Sabor SPC dobijaju zbog neshvatljivog ponašanja povodom Kosmeta, Đorđević je napisao:

“Umesto da snagu, sabornost i zajedništvo traži među sveštenstvom, vernicima, monaštvom, da ih okuplja, obilazi i dogovara otpor i snažnu reakciju SPC, on podržava Aleksandra Vučića koji je izdao KiM.
Ovaj rečnik je očito sa akademije mladih lidera SNS gde se obrazuju Kebare, Nevene, Božićke…”

Predsednik Oslobođenja je zatim podsetio:

“Za tri godine svog patrijarhata nije posetio ni jednu pomesnu pravoslavnu crkvu, niti je kojeg predstojatelja iste pozvao.
Niti mu ko dolazi, niti kuda ide sem, u Zagreb i Skoplje da tzv. MPC da Tomos.
Samodovoljnost koju agresivno projavljuje protivna je pravoslavnim etosu i duhu zajedništva”.

Mediji su preneli da je Porfirije deo svog govora, posle molebana, uputio i onima koji, kako kaže, “unose razdor”… i pitaju se zašto SPC ćuti… “a stalo im je do KiM isto onoliko koliko i do lanjskog snega“.

Đorđević je oštro odgovorio:

“Pitam se zašto SPC ćuti a stalo mi je više do Kosmeta, rodne Metohije, Prizrena i Smaća od tebe, Porfirije, kao što je tebi milija Crnča kod Dervente odakle ste došli u Čurug i Srbiju.

I budi zahvlan gost, ne deli lekcije nama sa KiM.

Tako razgovaraj sa zemom, izdajnikom iz Čupuljića Aleksandrom Vučićem.”

Đorđević je potom dao odgovor zašto i Sabor SPC ćuti na izdaju Kosmeta:

“Sem vladike Davida Perovića, koji je rođen u Đurakovcu i školovao se u Peći, a poreklom je iz Crne Gore, među pedesetak vladika i mitropolita članova Sabora SPC nema ni jednog sa Kosmeta.

Sad se pitate zašto ćute i šta njima znači Kosmet.

A na nebu Pavle, Irinej, Amfilohije i Tasa.”

Teško da će im oprostiti”

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare