Đorđević o SPC pod Porfirijem: Od Brnabe dobiju pare a Vučiću i Hilu se ne zameraju! Mogu se moliti na Kosovu i bez Srba i srpske države

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija, Foto: printscreen, Instagram, YouTube, Wikipedia

Profesor Zoran Čvorović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu pozvao je SPC da se odredi prema tzv. francusko-nemačkom predlogu za Kosovo i Metohiju

Profesor Zoran Čvorović, Foto: YouTube

On je u razgovoru za Danas između ostalog podsetio da patrijarh, Sinod i Sabor imaju tu obavezu:

Patrijarha Sinod i Sabor obavezuju u pogledu statusa Kosova i Metohije ne samo prethodne odluke, već pre svega svetosavski i svetolazarevski Zavet i naše svetinje na KiM. Kao što se ne može zamisliti jevrejski rabin, a ni Jevrejin laik koji bi se odrekao Jerusalima, tako je nezamislivo da se KiM odrekne srpski patrijarh, vladika ili bilo koji mirjanin“, kazao je Čvorović.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, osvrnuo se na reči profesora Čorovića izjavom da ništa dobro ne očekuje od patrijarha, Sinoda i Sabora:

Njihova filozofija je da se od Brnabe dobijaju pare, da se šefu izdajniku Vučiću ne zamera, a ni Hilu.

“Države i narodi bivaju i nestaju, granice se menjaju a crkve i manastiri ostaju. Mogu se moliti na Vučićevom Kosovu bez Srba i srpske države.

Daj Bože da grešim.

Aminovanje izdaje Kosmeta i ćutanje patrijarha, Sinoda i Sabora potvrđuju ove Đorđevićeve reči, i postavlja se pitanje da li je ćutanje na izdaju Aleksandra Vučića  uslovljeno samo ogromnom količinom para, koje dobijaju od Nikole Selakovića, Petra Petkovića i Ane Brnabić, ili još nečim drugim.

Još jedna u nizu sramotnih postupaka srpskih vladika je i bruka episkopa raško-prizrenskog Teodosija (Šibalića) koji nije našao za shodno ni da odgovori na pismo Srba sa KiM koje ne kontroliše Aleksandar Vučić.

Predstavnici Srpskog nacionalnog foruma iz Gračanice, Pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“ i Nebojša Jović iz Pokreta za odbranu KiM uputili su pismo pismo 23. januara episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, apelujući da sazove crkveno-narodni sabor kako bi se sprečio nestanak „srpskog naroda, države i SPC sa KiM“. Pošto episkop Teodosije nije odgovorio na njhjov apel, Srbi sa KiM će tražiti da ih primi patrijarh Porfirije.

Foto: Privatna arhiva

Mlađan Đorđević, koji je i do sad uvek tačno predviđao poteze, ponašanje i odluke SPC i Porfirija, poručio je Srbima sa Kosmeta kakav će biti odgovor Porfirija:

Srbi sa Kosmeta koji nisu pod kotrolom izdajnika Vučića i kriminalaca iz tzv. Srpske liste tražili prijem kod patrijarha Porfirija, pošto nadležni episkop Teodosije tihuje.

Posle konsultacije sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom i Vučićem dobiće negativan odgovor od Porfirija.“, napisao je Đorđević.

Iako srpski narod očekuje jasan stav crkve i osudu izdaje Aleksandra Vučića, kao i da patrijarh i SPC povedu narod u pobunu protiv izdajnika, po svemu sudeći, Đorđević će opeta biti u pravu. Crkveni velikodostojnici, kupljeni pederskim parama će i dalje ćutati ili pisati poltronske pohvale izdajniku, a Srbima nema drugog izlaza nego da i bez njih, sami, pošto nema više Amfilohija, Atanasija i Pavla, osveste se, podignu se i odbrane i Kosmet i svetinje.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare