Đorđević: Srbi sa Kosmeta su u strahu od sopstvene države i sopstvene Crkve

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje

Gostujući u emisiji na Jutjub kanalu Srbin info, predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević osvrnuo se na više aktuelnih tema.

Foto: Pokret Oslobođenje

Predsednik Oslobođenja je govorio o stanju u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, nedavnom Saboru SPC i podršci koju patrijarh Porfirije pruža Aleksandru Vučiću, govorio je o protestima građana i opozicije, kontramitingu koji organizuje vlast, kao i drugim aktuelnim događajima.

Foto: Pokret Oslobođenje

Đorđević, koji se upravo vratio sa Kosmeta, komentarisao je veliko razočarenje Srba u stav i odluke nedavno održanog Sabora Srpske pravoslavne crkve. Đorđević kaže:

– Nikada do sada nije bilo da patrijarh, posle jednog radnog ručka Sabora SPC sa Vučićem, izađe sa čitavim saopštenjem gde on Vučića hvali i “podržava sve ono što Aleksandar Vučić radi”. Bukvalno tako, a onda u saopštenju o Kosovu i Metohiji, koje je trebalo da bude centralna tačka ovogodišnjeg zasedanja, ni jednom rečju ne pominju tzv. francusko-nemački plan i kakav je stav SPC o njemu, iako on znači priznanje tzv. Kosova i kojim je Vučić priznao Kosovo.

Kažem Vučić, ne Srbija. Ne Srbija, jer sve što on radi nema veze sa Srbijom, niti sme da ima veze sa Srbijom, to svako treba da zna, i to svakome treba da se kaže. To što on radi ima veze samo sa njim, njegovim opstankom na vlasti, očuvanju onoga što je opljačkao i sa njegovom strankom i koalicijom, a nema nikakve veze sa srpskim narodom. Niti može da obavezuje srpski narod. Međutim, ako Crkva, čija je suština na Kosovu i Metohiji, na zasedanju svih arhijereja ne kaže ni reč o onome što narod dole na Kosmetu očekuje, i čak ode korak dalje, pa u prvom pasosu saopštenja podrži tzv. Zajednicu srpskih opština (što je katastrofalno jer znamo da je ZSO jedno ništa i nevladina organizacija koja bi se formirala po ustavu tzv. Kosova), što znači da SPC priznaje taj ustav i tu lažnu državu. To su ljudi na Kosmetu dobro videli i to ih je razočaralo.

Atmosfera dole je takva da nema straha od onoga od koga bi trebalo da se ima, već vlada strah od sopstvene države i od sopstvene crkve, jer narod vidi da se dešavaju stvari koje nisu normalne.

 

 

Pogledajte celu emisiju

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare