Predsedničku kandidaturu Miloša Jovanovića podržavaju Jovanov, Nenad Popović i Miša Vacić?

Predsedničku kandidaturu Miloša Jovanovića podržavaju Jovanov, Nenad Popović i Miša Vacić?

Udruženje građana „Nacija i demokratija“, koje će uskoro biti registrovano, podržaće kandidaturu lidera Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloša Jovanovića za predsednika Srbije, piše današnji Blic.

Kako navodi list, cilj novoosnovanog udruženja biće okupljanje velikog broja istaknutih pojedinaca i organizacija sa namerom da se podrži kandidatura Miloša Jovanovića za predsednika Srbije.

Među organizacijama koje će podržati kandidaturu Miloša Jovanovića za predsednika Srbije nalaze se i Srpska desnica Miše Vacića, Pokret Živim za Srbiju dr Jovane Stojković, udruženje Levijatan, kao i veliki broj ultradesničarkih i pronacističkih grupacija, saznajemo od izvora iz Demokratske stranke Srbije. Najmanju podršku Miloš Jovanović ima u onome što je preostalo od DSS, kaže on.

Naš izvor tvrdi da je Miloš Jovanović posle dolaska na čelo DSS, predstavljajući se kao odani sledbenik Vojislava Koštunice, izvršio neviđenu čistku u stranci, odstranio sve istinske protivnike režima Aleksandra Vučića i postavio na rukovodećim mestima i po lokalnim odborima ljude koji su kadrovi bivših stranačkih kolega, sada istaknutih naprednjaka Dragana Šormaza, Milenka Jovanova i naročito ljude ministra Nenada Popovića, preko kojih ova trojica upravljaju Demokratskom strankom Srbije kao i samim Milošem Jovanovićem.

Posle razgovora sa Jovanovim i Popovićem, obećanjima o prelasku cenzusa na nedavno održanim izborima, finansijskoj transakciji od pola miliona evra, stavljanju u fioku nekoliko krivičnih prijava protiv jedne dame, i reizboru za docenta na Pravnom fakultetu u Beogradu, Miloš Jovanović je sa pokretom “Metla” izašao na izbore.

Od datih obećanja Jovanova i Popovića, vidi se da samo ono o cenzusu nije ispunjeno, ali je zato DSS pala na najniže grane u svojoj istoriji, priča naš izvor.

To Miloša Jovanovića ne zabrinjava ni malo, usledila je nova strategija Milenka Jovanova i Nenada Popovića i novo obećanje Milošu. Obećana je funkcija predsednika Republike Srbije.

Plan je, kako tvrdi naš izvor, da se oko Miloša Jovanovića okupe monarhističke, desničarske, parapolicijsko-parasindikalne,  raznorazne ultranacionalističke, klerofašističke i sektaške organizacije koje su pod kontrolom delova BIA odanih Aleksandru Vučiću, a koje, sem što su glasne i nasilne, nemaju nikakvu podršku među birčima. Članovi i simpatizeri tih stranaka su najčešće lica sa kriminogenom prošlošću i još češće lica sa ozbiljnim duševnim poremećajima kojima je lako manipulisati i kako naš izvor tvrdi da Miloš Jovanović kaže; “jeftini su za održavanje, a šta će mi ovi salonski intelektualci”.

Sa tako skupljenom ekipom za prljave radove i uz već potvrđenu podršku naprednjačke bebe POKS, očekujući učešće i Nove Srbije i još nekih malo ozbiljnijih stranaka, duet Jovanov-Popović, po želji Aleksandra Vučića, planira da izgura Miloša Jovanovića za lidera desnice na predstojećim predsedničkim izborima.

U zavisnosti od toga da li će Vučić dobiti podršku Zapada da se kandiduje na tim izborima ili će poželeti da se vrati na premijersko mesto, zavisiće i količina finansijske i svake druge pomoći ovoj priči.

Postoji još jedna rezervna varijanta Jovanova, Šormaza i Popovića. Ako nešto dođe po zlu, i ako kola Aleksandra Vučića počnu vrtoglavo da lete ka provaliji usled eventualnih tekstonskih poremećaja u EU i SAD, a Milošu Jovanoviću se nekim nesrećnim slučajem posreći i postigne neki uspeh, to može da bude slamka spasa za njih. Izdali su Koštunicu, izdali su svakog kog su mogli, pa što ne bi i Vučića

U svakom slučaju, ovaj plan i strategija je prvenstveno namenjena za borbu protiv Mlađana Đorđevića i njegovog pokreta “Oslobođenje”, koji su jedina ozbiljna patriotska opcija koja može da ugrozi Aleksandra Vučića i njegov režim, tvrdi naš izvor iz DSS.

Po mnogim analitičarima, uz Đorđevića su Rusija i neočekivano veliki broj sveštenstva i vladika iz SPC. Iz dana u dan dobija masovnu podršku naroda svojom čvrstom politikom po pitanju Kosova i Metohije, kao i njegovim zalaganjem i borbom za običnog, od Vučićevog režima unakaženog čoveka, i za rešavanje njegovih svakodnevnih životnih problema.

Predsedničku kandidaturu Miloša Jovanovića podržavaju Jovanov, Nenad Popović i Miša Vacić?
Foto: Pokret Oslobođenje

Njegova moć i uticaj na srpsku opoziciju koja ne šuruje sa naprednjacima je već godinama neupitna.

Taj i takav Mlađan Đorđević, u slučaju da izađe na izbore i uz podršku građanske opozicije i svojih saradnika, koje on naziva jatacima, po istraživanjima koja svakodnevno dobija Aleksandar Vučić, već danas ima podršku između 37 i 39 procenata onih koji bi izašli na izbore, u slučaju kad bi on i Vučić bili jedini kandidati.

I otud Miloš Jovanović i zbog toga iznenadna kandidatura.

Pošto se pretpostavlja da Miloš Jovanović ima podršku britanske obaveštajne službe, i poznata je njegova podobnost i poslušnost, Vučiću je dobrodošao kao zamena, ako bude morao da napusti zgradu na Andrićevom vencu i kao neko ko će svojim imidžom mladog intelektualca i patriote otimati glasove Mlađanu Đorđeviću. Naravno, ako Mlađan Đorđević sa svojim jatacima bude izašao na izbore.

“Ili će biti slobodni, ili nećemo dozvoliti da se održe lažni izbori,” kaže Đorđević, što povećava mogućnost da su uzalud bačene pare i na Miloša Jovanovića i na mnoge druge Miše, Piše i popišulje.

Miša Milovanović

Foto: Beta, Tanjug, NSRS, Printscreen, Wikipedia

Ostavite komentar