Vučić pokušava da se spasi guranjem Srbije u NATO, Rusija preko Đorđevića i Nikolića pokušava da to spreči?

Vučić pokušava da se spasi guranjem Srbije u NATO, Rusija preko Đorđevića i Nikolića pokušava da to spreči?
Foto: Printscreen, Pixabay

Vučić pokušava da se spasi guranjem Srbije u NATO, Rusija preko Đorđevića i Nikolića pokušava da to spreči?

Sve nevolje ovog sveta sručile su se na našeg predsednika Aleksandra Vučića.

Rok trajanja mu ističe, nije odradio sve ono zbog čega je doveden, nije ostalo još mnogo toga da pokloni strancima i svestan je da izneverena obećanja i prazan frižider građana Srbije, sve manje može da pokrije naduvavanjem afera od strane njegovih televizija i tabloida, pa da ponovo osvoji ubedljivu pobedu na predstojećim izborima. Podršku Rusije je izgubio, podršku Zapada gubi iz dana u dan, naročito što je zbog svoje gramzivosti smanjio kolač koji je davao zapadnim igračima od polukriminalnih i kriminalnih poslova njegove naprednjačko-mafijaške družine.

 

Zato je rešio da kao propali kockar sve uloži na kartu kojom će da se vadi. Ta karta je ulazak Srbije u NATO.

Naš izvor iz Vučićevog okruženja nam priča da je Vučić poslao bivšeg ministra odbrane i otvorenog NATO lobistu Dragana Šutanovca u Vašington, da preko svojih veza i poznanika u NATO-u i u okruženju novog predsedenika SAD Bajdena, izrežira predstavu u kojoj će Srbiji da se ponudi ulazak u NATO savez.

Vučić će najpre kao mlada prve bračne noći da se malo nećka, a na kraju da organizuje referendum koji će biti pokriven pričom da samo kao članica NATO pakta Srbija može da sačuva nešto na Kosmetu. Zbog tog referenduma Vučić računa da će obezbediti podršku Zapada da ostane još nekoliko godina na vlasti, namiri sve one kojima je ostao dužan i sebi osigura sigurnu, mirnu, bogatu i što je najvažnije, bezbednu budućnost.

To bi se sve odigralo lagano da kao smetnja ne stoji Ruska federacija koja zna za te planove i koja sebi ne sme da dozvoli da izgubi poslednje uporište na Balkanu. Činjenica je da Rusija nema takvu ekonomsku moć kao SAD ili EU, da je i sama u ne baš sjajnom položaju, ali ulazak Srbije u NATO bi bio poraz i Rusije i samog predsednika Vladimira Putina i bacio bi u zasenak sve ono što je uradio na podizanju moći i ugleda Ruske federacijei u zemlji i u svetu.

Po informacijama iz izvora bliskih Kremlju, Rusija je rešila da, ne zvanično, podrži i pruži svaki vid pomoći predsedniku pokreta Oslobođenje Mlađanu Đorđeviću. Rusija u Đorđeviću vidi jedinog političkog lidera koji je sposoban i spreman da bez gledanja na to šta će reći Zapad, ostvari što bližu saradnju sa Rusijom na svim poljima i sačuva nezavisnost Srbije .

Đorđević već nekoliko meseci obilazi Srbiju, sreće se sa ljudima iz različitih sfera života i različitih političkih organizacija, razgovara kako sa pripadnicima opozicije tako i sa onima koji su na vlasti ali su nezadovoljni politikom režima i stvara mrežu odanih “jataka” u svakom mestu gde se pojavi. Njegov pokret iz dana u dan naglo jača i dobija na masovnosti i snazi.

Prorežimski list “Alo” piše da se Đorđeviću pridružio Velja Ilić sa svojom strankom, što poznavaoci prilika tumače da neće biti smetnji od strane konzervativaca sa Zapada, kao i da se pridružio bivši ministar i blizak prijatelj Ivice Dačića Petar Škundrić, koji za to ima saglasnost velikog broja neokaljanih socojalista, kao i prećutnu podršku samog Ivice Dačića. Iskusni Dačić zna kad je vreme da se napusti Titanik. “Alo” još piše da veliki broj nezadovoljnih naprednjaka prilazi što tajno, što javno uz Đorđevića i njegov pokret.

Pisanje lista “Alo” nismo mogli da potvrdimo jer sa Đorđevićem nismo uspeli da stupimu u kontakt.

Ono što se sigurno zna je da Đorđević ima većinsku podršku Srpske pravoslavne crkve i velikog broja njenih vladika. Poznato je njegovo kumstvo sa blaženopočivšiom mitropolitom Amfilohijem Radovićem kao i dugogodišnje odano prijateljstvo sa mnogim episkopima i drugim u narodu poštovanim velikodostojnicima SPC. Iz crkvenih krugova dobijamo informacije o čestim sastancima Đorđevića sa episkopom šumadijskim Jovanom, njihovom obostranom uvažavanju i poštovanju, kao i obećanju Đorđevića da će izlobirati za vladiku Jovana da se nađe među tri vladike od kojih će biti biran novi patrijarh SPC.

Mlađan Đorđević i vladika šumadijski Jovan, Foto: politicki.rs

Ono što je najzanimljivije i što dodatno daje na težini celoj priči je to da je Mlađan Đorđević pre par dana viđen u Bajčetini.  Po tvrdnji nekoliko meštna Bajčetine koji su ga prepoznali viđen je sa saradnicima u kasnim večernjim satima. Jedini odgovor na pitanje šta je Đorđević radio u tom selu koje je udaljeno od svih važnijih puteva i zašto je njegov auto bio parkiran nekoliko sati ispred jedne kuće je da je došlo do sastanka sa bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Poznato je da je Tomislav Nikolić razočaran izdajom koju mu je priredio Aleksandar Vučić, počevši od odstranivanja iz stranke, ponižavanja gde god je to moglo i njega i njegovih odanih saradnika, pravljenjem veštačke afere oko fondacije Dragice Nikolić u kojoj su učestvovali i opozicioni i mediji koje kontroliše vlast, miniranjem na svakom mestu Tominog sina dok je obavljao dužnost gradonačelnika Kragujevca… Bezbroj je ogavština Vučić uradio Nikoliću, koji je sve vreme ćutao zarad mira u kući. Po svemu sudeći Tomi je prekipelo i rešio je da sa Đorđevićem krene u obračun sa Aleksandrom Vučićem i njegovim pit bulovima. Podrška koju Toma Nikolić ima od strane Kine sigurno u velikoj meri može pomoći Đorđeviću i Oslobođenju.

Ono oko čega se ne slažu i o oko čega još, kako saznajemo, nema dogovora je to što su i Nikolić i Ilić i veliki broj drugih uticajnih ljudi za izlazak na izbore, dok je Đorđević izričito protiv toga, zalaže se za aktvni bojkot i građansku neposluštnost ako se budu održavali u neregularnim uslovima i svima je već dobro poznata njegova rečenica “ili će izbori biti slobodni ili ih neće biti!”. Đorđevićevi prijatelji iz Rusije su uporni u ubeđivanju da se ne ide na bojkot, već da treba izaći na izbore, te da bi Pokret Oslobođenje sa Tomom Nikolićem, Veljom Ilićem, nezadovoljnim naprednjacima, socijalistima i još nekim slobodarskim pokretima i strankama, po najnovijim istraživanjima, u ovom trenutku osvojio preko 30 posto glasova, ukoliko bi na izbore izašlo preko 65 procenta upisanih birača. Sa glasovima koje bi dobile opozicione liste, to bi bio potpuni poraz Aleksandra Vučića i njegove katastrofalne politike.

Da se u Srbiji ubrzano i ozbiljno zakuvava i da se bliži kraj režima Aleksandra Vučića, potvrđuje i informacija  da Mlađan Đorđević već sutra putuje za Rusiju na desetak dana, gde će se što tajno, što javno sastati sa prijateljima i ruskim zvaničnicima koji će pokušati da utiču na njega da izađe na izbore. U svakom slučaju očekujemo  Đorđevićevu odluku o učešću na izborima po njegovom povratku iz Moskve.

Rusija je uvek bila zemlja koja je najviše pomagla kad je trebalo da se Srbija oslobodi, ostaje da veujemo da će tako biti i u budućnosti.

Miša Milovanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Prikaži 2 komentara

2 komentara

  1. Svu srecu Djordjevicu i Rusiji protiv ove izdajice na vlasti zele yandex taxististi grada Beograda.

Ostavite komentar