Zašto Vučić drhti kada čuje “BRALE”?

Zašto Vučić drhti kada čuje “BRALE”?

Poznato je kod Srba da svojim istorijskim ličnostima daju nadimke, kako bi pokazali svoju bliskost, poštovanje i ljubav prema njima. Tako su kralja Petra I Karađorđevića zvali čika Pera, Dražu Mihajlovića čiča Draža, Broza (mada to pokušavaju da zaborave) su zvali drug Stari… i tako je to išlo sve do kraja prošlog veka kad su političarima počeli da daju samo posprdne i uvredljive nadimke, jer su na vlast dolazili prevarom naroda i voljom stranih ambasada.

Nekako iznenada i niotkuda, prošle godine među Srbima je počela da se sve češće upotrebljava zaboravljena reč i nadimak “brale”: “Brale je otišao u Prizren, Brale je na protestu, Brale je na litijama, Brale je srušio Đukanovića, Brale je podigao Draška Stanivukovića, Brale je na Drini, Brale je u Timočkoj krajini…”

Radi se o Mlađanu Đorđeviću, predsedniku pokreta “Oslobođenje”, koji svoje prijatelje i saradnike oslovljava sa “brale”, te je tako i sam dobio taj nadimak.

Zašto Vučić drhti kad čuje "BRALE"?
Foto: Pokret Oslobođenje

E pa taj Mlađan Đorđević Brale, kost je u grlu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naprednjačkog klana i drugosrbijanske sekte Sonje Liht.

Aleksandru Vučiću je jasno da, ma koliko bio poslušan i ponizan prema zapadnim političarima, ipak ne može i nije mogao dobijati izbore da se nije oslanjao na tri stvari:  na radikalski bukački nacionalizam, ucenjene ili potkupljene uticajne vladike Srpske pravoslavne crkve i naravno na naduvavanu u medijima i našim parama kupovanu podršku Rusije.

Pred svake izbore je preko svojih megafona Vulina, Đurića i njemu sličnih, i u saradnji sa Milom Đukanovićem i Bakirom Izetbegovićem razbuktavao neprijateljstva među narodima u okruženju, razbuktavao nacionalnu priču i širio strah i seme zla, te time pridobijao nacionalni korpus uz sebe.

Podršku Srpske pravoslavne crkve je dobijao dajući narodne pare za izgradnju i finansiranje svega i svačega i što treba i što ne treba, od čega se veliki deo slio i u džepove mantija uticajnih vladika. Zato je za deo SPC Vučić lav koji se bori za Kosovo, mada taj lav sam kaže da će dati Kosovo ako dobije bar nešto. Šteta koja čini SPC dajući podršku Vučiću u njegovoj izdaji je nemerljiva i po Kosovo i Metohiju, i po Srbiju, kao i za samu SPC, jer je njen ugled i ugled sveštenstva nikad manji u narodu. Crkava je sve više, a vernika u crkvama sve manje.

Još se samo oko vladika i sveštenika koje je narod prepoznao kao prave duhovne učitelje okupljaju vernici, a kao po pravilu, te vladike i sveštenici za aktuelnog predsednika Srbije ni jednu dobru reč ne mogu da pronađu.

Treće, što je do sad Vučiću donosilo pobedu na izborima, je kupljena podrška Rusije.

Vučić je na vlast došao jašući na leđima Tomislava Nikolića, koji se predstavljao kao srpski domaćin, vernik, patriota i čovek kome je Rusija na srcu koliko i Srbija. Toma je išutiran iz SNS i politike, prošao je kako je prošao a kako će proći do kraja i da li će na kraju ispričati istinu o SNS i Vučiću, zavisiće od buduće vlasti ako dobije status zaštićenog svedoka saradnika.

Dakle, Vučić se dokopao vlasti Tominom “rusofilskom” politikom a Rusija je zemlja koja isključivo sarađuje javno samo sa vlastima jedne zemlje, i nikada nećete videti ni jednog visokog ruskog zvaničnika, za razliku od zapadnih komesara, da se sastaje, slika ili da podržava opoziciju. Tako je i sa Srbijom. I to zna i Vučić, kao što zna da je popularnost Vladimira Putina u Srbiji ogromna, te mu je stalno potrebna prilika da se sa Putinom sretne, rukuje i uslika, da bi u javnosti stvorio sliku da o Putinovoj podršci.

Vladimir Putin, kao svaki racionalni političar, najpre misli na interese svoje zemlje, tako da mu odgovara kad ima neka zamlata koja će da kupuje sve što mu se ponudi. Nije Putin kriv što Srbi imaju takvu vlast, a kad već mora sa takvom vlašću da sarađuje, onda zašto i da ne ostvari neku finansijsku korist za svoju zemlju.

Zašto Vučić drhti kad čuje "BRALE"?
Printscreen

I sad dolazimo do Mlađe Đorđevića, Braleta. Brale je čovek koji ima sve to sto se ceni kod Srba a što Vučić kupuje našim novcem.

Rođen na Kosmetu, odrastao u Šumadiji, studirao i živi u Beogradu, Brale je sebe formirao kao modernog, ne klasičnog političara, rodoljuba spremnog da čuje svačije mišljenje, poštuje svačije stavove ma koliko se neslagao s njima, i prihvata sve ono što može od Srbije da napravi bolje mesto za život, ma koliko se to ponekad i ne slaže sa njegovim uverenjima. Zato je i njegovo “Oslobođenje” pokret koji je otvoren za sve.

Svoj ugled, poštovanje i uticaj među političarima Đorđević je stekao dugogodišnjim delovanjem na političkoj sceni Srbije, obavljanjem visokih državnih savetodavnih funkcija i jedan je od retkih političara kome se ne mogu pripisati nikakve ni finansijske, niti bilo kakve druge afere, ma koliko se režimski tabloidi za to upinjali.

Za Đorđevića se priča da je “sve i svja” srpske opozicije, da je inicijator i organizator svih velikih političkih dešavanja od masovnih protesta, pa do kadriranja u opozicionim strankama, a da je formirao pokret “Oslobođenje” jer je sve ostalo što se predstavlja kao nacionalna ili patriotska opozicija, ili osnovano ili preuzeto od strane što stranih, što domaćih delova bezbednosnih službi, koje nikakvo dobro neće doneti Srbiji.

Brale i njegovo “Oslobođenje” nemaju odbore, funkcionere i ostalu stranačku bulumentu. Brale ima jatake.

Jatake su imali hajduci, imali su ih četnici, imali su ih partizani. I ma kako arhaično zvučala u 21. veku reč jatak, ona, uz sve ostalo što Mlađan Đorđević nosi sa sobom, izaziva drhtavicu kod Vučića.

Jataci ne služe da se slikaju za Instagram, da drže konferencije za štampu, da izvode nemaštovite i kilave performanse ili da viču “Vučiću pederu”, jataci su kroz istoriju čuvali i skrivali ratnike i hajduke, dostavljali im važne informacije, i skoro nikad to nisu radili iz interesa, već iz viših ciljeva. Priča se da su takvi i ovi iz “Oslobođenja”.

Sem odanih jataka, šta se još zna o moći i snazi kojom raspolaže Mlađan Đorđević?

Mlađan Đorđević je najavio da neće dozvoliti da se održe izbori 2021. u koliko za to ne postoje uslovi.

Mlađan Đorđević ima podršku Crkve i Rusije.

Mlađan Đorđević okuplja sve ono patriotsko oko sebe.

Mlađan Đorđević ima svoje odane saradnike u svim bezbedonosnim službama i u samom vrhu Srpske napredne stranke.

Mlađana Đorđevića će slediti kompletna patriotska i ona građanska opozicija koja je bojkotovala prošle izbore.

Zapad neće praviti problem prilikom promene vlasti u Srbiji jer se njeno mafijaško delovanje otrglo kontroli.

 

Svih ovih navedenih činjenica koje dobija od bezbednosnih službi je svestan i Aleksandar Vučić.

Kako je svojom nesposobnošću i kukavičlukom dozvolio da korona virus  opustoši zemlju, kako svakodnevna istraživanja koje dobija pokazuju da mu građani sve manje i manje veruju, pa i oni najodaniji, kako je gnev počeo da se širi Srbijom a pare od kredita pokradene i potrošene te nema čim više da zamazuje narodu oči, stanje panike je ono u čemu Aleksandar Vučić trenutno živi, jer se boji naroda, boji se izlaska naroda na ulicu i u šta bi sve to moglo da se pretvori.

Zadnjim trzajima pokušava da izmišljanjem državnih udara, pravljenjem nekih lažno-patriotskih bućkuriša od ucenjenih kokainskih zavisnika ili forsiranjem “ruske priče” preko tajkunskih lopuža i deljenjem vitamina penzionerima još jednom prevari građane Srbije, naročito one tradicionalno orijentisane ali kako govore istraživanja, to ovoga puta neće proći.

Prema poslednjim, danas dobijenim, neproverenim informacijama iz vrha SNS, Vučić ispituje teren i pokušava da sklopi sporazum sa Mlađanom Đorđevićem o postepenoj i mirnoj predaji vlasti do kraja 2021. i povlačenju iz politike, te da u celoj toj priči posrednici u pregovorima treba da budu Dragan Đilas i jedan vladika iz SPC. Vučić traži čvrste garancije da neće biti krivično gonjeni on i njegova porodica, a za uzvrat će dati sve informacije o krivičnim delima za nešto više od 320 visokih funkcionera, počevši od ministara iz njegove stranke, tajkuna bliskih SNS pa na dalje.

Naš izvor pretpostavlja da se zbog toga još uvek ne održava kongres Srpske napredne stranke na kome bi se izabrao novi predsednik. Izvor kaže da Vučić još vaga da li da zadrži predsedničku funkciju u stranci ili ne.

Više puta smo pokušavali da obavimo razgovor sa Mlađanom Đorđevićem, kako bi nam potvrdio ili demantovao ovu informaciju – do danas to nismo uspeli. Telefonom nije želeo da priča na tu temu a termin za razgovor nismo mogli da dobijemo jer je Đorđević svakodnevno na terenu po Srbiji.

U svakom slučaju, Aleksandra Vučića, Mlađana Đorđevića i Srbiju čeka uzbudljiva, verovatno sudbonosna godina, koja će potvrditi ili demantovati sve ovo napisano.

Miša Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] Izvor: Politicki.rs / Piše: Miša Milovanović […]