Kosovska policija uhapsila novinarku Tamaru Grujić i njene kolege u Vučitrnu

Kosovska policija uhapsila novinarku Tamaru Grujić i njene kolege u Vučitrnu

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zatražio je hitno puštanje na slobodu novinarke Tamare Grujić i njenih kolega koji su uhapšeni danas u Vučitrnu dok su snimali emisiju „S Tamarom u akciji“.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da kosovska policija „već nekoliko sati“ drži novinarku i njene kolege u stanici, iako, kako je rekao, nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

„Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika. Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja“, naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Da
Da
2 godine pre

Ne žive svi srbi na Kosovu loše. Samo oni koni nisu u vlast srpsku listu ZAPOSLJENI po srpske državne ustanove i to po cele porodice. To je kosovska mafija koju mi plaćamo i kao rade na po nekoliko radna mesta. Dok obični ljudi ne rade nigde žive od nešto zemlje ili čuvaju stoku u stare kuće bez puteva. Dok mafija ns vlasti i pljacka. Evo sirota udovica provodi se po Bg obučena kao tinejdžerka u pocepane farmerice. I poslanikovica.