Vučić: Odakle Radoičiću novac za luksuznu kuću i kupovinu oružja, utvrdiće istraga

Izvor:
Beta, Foto: gradtrebinje.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić odgovara pred pravosudnim organima, i da mu tek predstoji optužnica, a da će istraga pokazati odakle mu novac za luksuznu kuću kraj jezera Gazivode i za kupovinu oružja kojim je izvršen napad na kosovsku policiju 24. septembra kod Banjske.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara odakle Radoičiću novac za izgradnju takve kuće i nabavku oružja, nakon svečane akademije povodom obeležavanja 45 godina postojanja Insituta za kardiovaskularnu hirurgiju “Dedinje”, rekao da je Radoičić ulagao u “svoju kuću” a da nije iznosio novac iz zemlje.

Rekao je i da “zna mnoge druge koji imaju još veća bogatstva”, među kojima je pomenuo Dragana Đilasa i Miroslava Aleksića, dok je novinarki koja je insistirala da odgovori na to pitanje rekao “ne budite nepristojni iako vam je to srednje ime”.

“Provodi se istraga, ja nisam tužilac i nisam sudija da bi donosio bilo kakvu presudu, jer bi to bilo protivpravno. Sasvim sigurno njega tužilac ne goni za laka krivična dela, već za veoma teška krivična dela koja je sam priznao. Istraga će biti nastavljena, optužnica će biti podignuta i svi aspekti istrage će biti pokriveni, odakle novac za oružje na crnom tržištu”, rekao je Vučić.

Kazao je da je to “naša i međunarodna obaveza”, kao i da se ispituje da li je Radoičić imao logističku podršku od srpskih organa bezbednosti.

“Sve se ispituje, radimo to i unutar vojske i dobićete zvanično saopštenje”, kazao je Vučić.

Na pitanje da li su logističku podršku imali i pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, Vučić je odgovorio da je “sasvim jasno da su nečiju logističku podršku imali”, ali da je država posle određenog vremena prepoznala i sasekla u korenu taj klan.

Pročitajte još  Palestinci zapretili da će prekinuti odnose sa zemljama koje premeštaju ambasade u Jerusalim

“Ne može nijedan klan da nastane bez ljudi koji su pružili logistiku”, rekao je Vučić i dodao da je “danas Srbija među najsigurnijim državama u Evropi”.

Na pitanje šta očekuje od posete “velike petorke”, koja je najavljena za 21. oktobar, Vučić je rekao da veruje da oni žele da “na drugačiji način postave” pitanje rešavanja problema Kosova.

“Videćemo kakav je to paket i šta donose 21.”, rekao je Vučić.

Kako je ranije najavljeno, članovi ove petorke su izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kao i izaslanici predsednika Sjedinjenim Američkih Država, Francuske, Nemačke i italijanske premijerke Gabrijel Eskobar, Emanuel Bon, Jens Pletner i Frančesko Talo.

Očekuje se da će teme sastanka biti usaglašavanje Srbije sa spoljnom politikom EU i uvođenje sankcija Rusiji, kao i primena sporazuma iz Ohrida dogovorenog 18. marta ove godine.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare