PRLJAVE PREDIZBORNE IGRE ZAPADNO-BOŠNJAČKE KOLICIJE I OPOZICIJE U REPUBLICI SRPSKOJ

Izvor:
Politički.rs

Finansijska sredstva za pripremu Jelene Trivić, kandidata opozicije za predsednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima u BiH, koji će biti održani 2. oktobra, najvećim delom stižu iz Velike Britanije i uplaćaju se na račun nemačke fondacije “Konrad Adenauer”, saznajemo iz naših izvora iz Sarajeva.

Uplate se vrše preko ove fondacije, da bi se prikrio tok novca, ali i zbog bojazni da bi rukovodstvo opozicione Partije demokratskog progresa, čiji je lider Branislav Borenović, ta sredstva iskoristilo za lične potrebe.

Prema tvrdnjama izvora iz Sarajeva, za kampanju Trivićeve zadužen je komunikacioni konsultant Đorđe Belamarić iz Kragujevca koji je za taj ukupan angažman, za sada, navodno zaradio oko milion evra. Belamarić je vodio i kampanju Draška Stanivukovića za lokalne izbore kada je izabran za gradonačelnika Banjaluke, a od 1999. godine bio je instruktor za političke kampanje Nacionalnog demokratsklog instituta iz Vašingtona.

Naš sagovornik navodi da je u kampanju Trivićeve angažovana i Ambasada Velike Britanije u BiH koja apeluje, u pregovaru sa bošnjačkim partijama, da njihovi članovi, koji žive u Republici Srpskoj, glasaju za Jelenu Trivić.

To je bez sumnje još jedna perfidna igra Gordog Albiona, koji bi da sklone Dodika kako bi sa Republikom Srpskom, kojoj je Dodik povratio samopouzdanje, pobednički i slobodarski duh, što ne može da podnese bošnjačko-zapadna koalicija, koja je nažalost u svom naumu, jednim delom instrumentalizovala neke iz opozicije u Republici Srpskoj poput Partije demokratskog progresa i Jelene Trivić, kako bi Republiku Srpsku ustrojili po svom nahođenju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] i uplaćaju se na račun njemačke Fondacije „Konrad Adenauer“, saznaje portal „Politički.rs“ iz izvora iz […]

trackback

[…] i uplaćaju se na račun njemačke Fondacije „Konrad Adenauer“, saznaje portal „Politički.rs“ iz izvora iz […]