Američko istraživanje: 70% UKRAJINACA SMATRA SVOJU VLADU KRIVOM ZA RAT.

Izvor:
Politički.rs

Post novinara Mileta Perića objavljen na Fejsbuku prenosimo u celosti

70% UKRAJINACA DRŽI SVOJU VLADU KRIVOM ZA RAT.

Publika korporativnih medija ubeđena je da drugog krivca za rat u Ukrajini nema osim Ruske Federacije.
Foto: Privatna arhiva

”Neopravdana i neizazvana ruska agresija”. Čuli smo tu mantru, tačnije propagandni slogan, hiljadama puta od strane korumpiranih političara i novinara, natofila i rusofoba.

Naravno da postoje i drugi ratni krivci osim RF. Prostodušni ili perfidni umovi rado veruju i drugima nameću crno-bele predstave, o večnoj borbi dobra i zla, o tome da su neki uvek dobri a neki uvek zli, da ”ako nisi sa nama onda si protiv nas”… Stvarni svet nije takav. Takav je izmaštani i ideologizovani svet, svet ratne i religijske propagande.

Sada imamo naučni dokaz kako ni sami Ukrajinci većinski ne veruju da im je Rusija jedini krivac. Ukrajinci misle nešto drugačije od svoje vlade, zapadnih političara, medijima hipnotisane publike i ovdašnje prozapadne agenture.

Evo tog dokaza da se ukrajinska i NATO propaganda davno i šizofreno odvojila i od stvarnosti i od javnosti koju pokušava oblikovati u skladu sa svojom antiruskom i imperijalističkom strategijom: pre dve nedelje naučno je utvrđeno da 70% samih Ukrajinaca veruje kako je osim Rusije i njihova vlada krivac za izbijanje rata, oko 60% veruje da su krive SAD, 50% da je NATO, 35% da su ultradesni nacionalisti.

Ukrajinci ne veruju svojoj propagandi, a naši ljudi joj veruju?! Da li je, kao što reče Gebels, hiljadu puta ponovljena laž postala istina? Delimično.

Ovde pomenute podatke našao sam u najnovijem istraživanju ukrajinskog javnog mnenja obavljenom tokom juna meseca za potrebe Wall Street Journal, od strane University of Chicago. Naučno-metodološka pouzdanost istraživanja je 95%.

PDF sa rezultatima NORC-a možete preuzeti na donjem linku, velik je samo 200 kilobajta.

WSJ_NORC_Ukraine_Poll_June_2022

https://s.wsj.net/public/resources/documents/WSJ_NORC_Ukraine_Poll_June_2022.pdf?fbclid=IwAR2WTgeq1A7MWMptdPmwpHSSCu9XJA9WQQDWqD-SzZPF3QzE5IXRhwaX5QI

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare