Porfirije: Nema distance između pravoslavnih i katolika, papina poseta je korisna (VIDEO)

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen HRT

Na društvenim mrežama pojavio se snimak gostovanja patrijarha Porfirija na Hrvatskoj radio televiziji, za koji se ne zna kada je nastao, u kome se govori o dolasku rimskog pape u Srbiju.

“Tema dolaska pape u Srbiji je aktuelna naročito od kako sam ja postao poglavar SPC, ona je otvorena, o njoj se razgovara, s tim što treba imati u vidu da ja još nisam imao priliku da se sretnem ni sa jednim od poglavara pravoslavnih crkava u svetu, ali u tom broju, među prvima, svakako zauzima mesto i susret sa papom i njegova poseta Srbiji”, kakzao je srpski patrijarh.

“Tom posetom, iznad svega i pre svega, pokazali bi smo da razne spekulacije, koje dolaze iz krugova koji nisu crkveni, o tome da između pravoslavnih i katolika postoji velika distanca – nije istina”, zaključio je patrijarh Porfirije .

 

 

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

4 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Милош Миленковић
Милош Миленковић
11 meseci pre

Нема “нека” велика разлика између православних и католика, једино је што они воли да нас, поготово Србе, уништавају.

Branislav
Branislav
11 meseci pre

Patrijarh Porfirije je po pitanju dolaska pape u Srbiju na vrlo losem putu…dolaskom pape u Srbiju bi zacementirao etiketu prvog ekumenistickog srpskog patrijarha…

Јова
Јова
11 meseci pre

Добро је што је Порфирије Перић показао ко је и шта је. Скинуо је маску православног
лика тако да и сваки неупућени у црквена питања може да препозна јеретика екуменисту и ђавољег папиног шегрта. НЕДОСТОЈАН!

pastva
pastva
10 meseci pre

nećemo papu ovde