Napadi na Marića u tabloidima – poruka Dačiću i onima koji bi da napuste „naprednjački brod“

Izvor:
Danas, Foto: Printscreen, predsednik.rs

Piše Vojin Radovanović

Napadaju ga da je „savitljive kičme“, a između ostalog ga prozivaju za „medijsko trovanje“ rijaliti programom „Parovi“, nazivaju ga čovekom svake vlasti – opovrgavajući da je „čovek Aleksandra Vučića“, već tvrdeći da je blizak Socijalističkoj partiji Srbije Ivice Dačića.

Opozicionar čiji je susret u jednom kafiću sa Marićem bio povod za ovu hajku režimskih tabloida,  Mlađan Đorđević, kaže za Danas da način na koji su režimski mediji reagovali na fotografiju objavljenu opozicionom portalu Direktno – „pokazuje pravo lice ludila u kome živimo“.

– Način na koji su režimski mediji reagovali na fotografiju susreta Marića i mene iz jednog kafića pokazuje pravo lice ludila u kome živimo i način na koji vlada Aleksanadar Vučić, jer znamo mi svi da je on i glavni urednik svih tih takozvanih medija, uz časne izuzetke, kaže za Danas Mlađan Đorđević, predsednik pokreta “Oslobođenje“.

foto: Printscreen

On tekst objavljeno na portalu „Alo“ naziva skandaloznim i sramotnim i dodaje da „ga je lično pisao ili Aleksandar Vučić“.

– Skandalozni i sramotni tekst u Alo je lično pisao ili odobrio Aleksandar Vučić jer očigledno da je stepen paranoje i straha za opstanak na vlasti takav da svaki potez bilo koga iz njegovog okruženja koji on ne odobri ili ne kontroliše nailazi na ovakvu reakciju, kaže naš sagovornik.

Đorđević dodaje da je Marić svojim delovanjem u medijskoj sferi odavno obrukao profesiju, ali, navodi, očigledno da nije odmah „šefu (Aleksandru Vučiću, prim. nov) prjavio susret i doživeo je da dobije tekst o sebi kakav u tim medijima niko do sada od novinara nije dobio“.

Foto: Nova.rs/Zoran Lončarević, Politički.rs

– Ima neke pravde u tome. Vučić radi drugima sve ono što je njemu mnogo godina radio njegov duhovni otac, učitelj i kum – lazni četnicki vojvoda Vojislav Šešelj, kaže.

Smatra da razlog za ovakve tekstove nije njihov susret, već da je to i poruka svima koji bi napustili „naprednjački brod“ sta ih čeka i da niko sem porodice i par kumova nije zašticen od Vučića.

– Mada članove svoje porodice itekako on zloupotrebljava u svrhu političkog marketinga. Drugi razlog je nepoverenje i strah od Ivice Dacica jeer je poznata bliskost Dačića sa Marićem, ali i sa vlasnikom Hepi televizije. Da Dačić i SPS nisu u koaliciji sa njim Srpska napredna stranka ne bi mogla da vlada 11 godina Srbijom i da je uništava, a takođe je Ivica Dačić svojim nekandidovanjem omogućio da na lažnim izborima Vučić pobedi u prvom krugu. Zna dobro Vučić da nema promene vlasti bez SPS i da nema nove vlasti takođe bez Ivice i SPS, navodi Đorđević.

Predsednik „Oslobođenja“ kaže da s obzirom da od, kako smatra, izbora 3. aprila opozicija u Srbiji ne postoji, jedina potencijalna opasnost po vlast Aleksandra Vučića je upravo njegov koalicioni partner Ivica Dačić. Smatra da Vučić preko tekstova o Mariću šalje poruke upravo lideru SPS.

Tekstove o Mariću vidi i kao primitivizam, ali i kao pokazatelj nemoći režima – „jer Marić je samo prvi koji napušta broj koji tone, a biće ih i ima ih mnogo više“.

Foto: Privatna arhiva

Marić i Đorđević susreli su se u jednom beogradskom kafiću, nekoliko dana nakon što je Marić u Jutarnjem programu na TV Happy tvrdio da se Đorđević našao na prijemu Srpskog naciolnog vijeća u Zagrebu, kojem je prisustvovao i ministar Ivica Dačić, kao i prvi čovek hrvatske vlade Andrej Plenković. Ali Marić je zapravo Đorđevića pomešao sa Ivanom Ćelićem, izaslanikom predsednika Hrvatskog sabora, zastupnikom HDZ i psihijatrom u Psihijatrijskoj klinici „Vrapče“.

– Đilasov kum me je zaskočio u jednom kafiću. Ja nisam sedeo sa njim i nikada se nisam družio. Đorđević mi je pretio tužbom. Ponavljam, on je seo za moj sto i pričao kako ću dobiti tužbu – rekao je Marić povodom ovog susreta, prenosi Informer.

Najblaži je prema Mariću bio Informer, a zanimljvo je i da su urednici ovih medija česti sagovornici Jutarnjeg programa Happy TV, kao i da će sutra njegov gost u „Ćirilici“ biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Iako režimski tabloidi spekuliše hoće li biti intervjua, kako saznajemo, Vučić će sutra biti gost „Ćirilice“.

Foto: Privatna arhiva, Twitter

– Razgovor je vođen posle moje najave da sam kao primarijus doktor psihijatrije i stručnjak za borbu protiv Vučića i zavisnosti od Srpske narko stranke spreman da pomognem svakom od njih koji mi se obrati. Mariću sam se prvo zahvalio što me redovno spominje u svojim emisijama, jer je to jedina prilika da se nešto na nacionalnoj frekvenciji čuje o meni, a posebno sam mu zahvalio što je pre neki dan u jutarnjem programu omogućuo gostima Nebojši Кrstiću i Dejanu Anđusu da uživo narodu Srbije kažu ono što ja godinama govorim o Aleksandru Vučiću, a to je da je on bitanga iz Čipuljića, da je izdao Srbe na Кosmetu, da je opljačkao i mafijom zarobio državu i, naravno, da je notorni lažov, opisao je Đorđević ovaj susret za Nova.rs, dodavši da ga je Marić saslušao pa upitao šta je on to radio u Zagrebu na pomenutom prijemu.

Na Đorđevićevo negiranje Marić je navodno ostao uveren da na fotografiji nije hrvatski zastupnik, već predsednik „Oslobođenja“, naveo je.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare