Ljubavni trougao pa tuča i čupanje za kosu: Zašto je Milica Zavetnica izbačena iz SRS

Izvor:
Blic, Foto: Ilustracija

Milica Đurđević Stamenkovski, nominalna predsednica pokreta “Zavetnici” čiji je pravi lider zapravo njen muž Stefan Stamenkovski, ima živopisne političke početke kao mlada aktivistkinja Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Iako je SRS poznata po brojnim skandalima, Milica Zavetnica je uspela da iz takve partije bude izbačena upravo zbog – skandala! Preciznije, zbog ljubavnog trougla i tuče sa partijskom koleginicom oko njenog budućeg muža.

Foto: Medija centar

U ceo skandal je upućen Nemanja Šarović, tada visoki funkcioner SRS a sada predsednik pokreta “Ljubav, vera, nada”.

Šarović: Nisam hteo da utvrđujem ko je koga više čupao za kosu

U to vreme bio je predsednik beogradskog odbora SRS. Po službenoj dužnost pripala mu je nezahvalna uloga mirotvorca između Milice Đurđević i njene radikalske koleginice.

– Stefan Stamenkovski bio je predsednik omladine (SRS), a (njegova tadašnja devojka, a sadašnja supruga, prim. aut) Milica je bila je predsednik omladine za Grocku. A bila je tu i druga devojka koja je bila tu predsednik mesnog odbora. Radi se o događaju u mesnom odboru Kaluđerica. Došlo je do toga da su se njih dve potukle. I onda su zakukali. Jedna je bila devojka od jednog isto našeg stranačkog aktiviste, druga je bila ta Stefanova – priča Šarović.

Situacija se otela kontroli, pa je morao da reaguje šef Šarović.

– I onda su oni zakukali da ja rešavam tu spornu situaciju, da pokrećem disciplinske postupke. Tražio sam da se izjasne i jedni i drugi, da daju pisane izjave šta se desilo. I onda sam rekao da je za mene potpuno nenormalno da se dve devojke tuku i da ja neću da utvrđujem tu ko je koga više koga čupao za kosu ili ko zna šta radio, nego sam jednostavno rekao da one obe, što se mene tiče, da više tu nemaju mesta i da moraju obe da podnesu ostavku. I tako se to i završio. Onda su oni valjda nezadovoljni time što su videli da tu nemaju prolaz i da više ne mogu da napreduju, otišli dalje – rekao je Šarović.

Šešelj: Šarović je bio rigidan, ja bih njih dve pomirio

Priča o incidentu prešla je granice Srbije i stigla i do lidera SRS Vojislava Šešelja, koji je u to vreme bio u Hagu.

– Čuo sam šta se desilo. Izbila je svađa oko nekog momka i one su se potukle, a Nemanja Šarović ih je, kako je bio rigidan, praktično isključio iz stranke. Ja ne bih bio tako rigidan, ja bih stavio jednu ispred druge i poravnao sve to – rekao je Šešelj.

Izvor “Blica” iz SRS kaže da je u ovom radikalskom skandalu Milica Đurđević “pukla kao bomba”, a da se tuča i čupanje za kosu i dan danas prepričavaju. Ipak, isti sagovornik iz SRS koji je insistirao na anonimnosti tvrdi da Milica Đurđević nije izašla kao pobednik.

– Milica se potukla sa devojkom koja se kasnije i udala za momka oko kojeg je letelo perje. Milica je, da tako kažem, “izvisila”. Pukla je velika bruka tada, kao što bi i sada. Šta to znači, da se tučeš sa bilo kim?! – kaže izvor “Blica”.

Članica SRS od 2009. do 2012.
Printscreen

Izvori “Blica” tvrde da se Milica Đurđević (Stamenkovski) u SRS učlanila 31. maja 2009. godine, a da je izbačena 2012.

– Dok je bila pri SRS ona je nosila i majice sa likom Vojislava Šešelja, ali se posle incidenta u mesnom odboru više nije pojavljivala – kaže izvor “Blica”.

Milica Đurđević Stamenkovski rođena je 1990. godine u Beogradu. Odrasla je, kako sama često ističe, u Kaluđerici. Završila je Prvu beogradsku gimnaziju, a potom diplomirala na Fakultetu političkih nauka.

Njen otac je bio dramski pisac, novinar i ratni reporter Rajko Đurđević koji je je 2012. godine učestvovao u osnivanju pokreta “Zavetnici”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
3 meseci pre

Да вам кажем пВаво, за Шешеља: бВаво! ОпВцао би обе и миВ у куЧи.