Kovačević poručio Vučiću: Samo neko ko nikada svojim rukama ništa nije stvorio uzima kredite i pozajmljeni novac deli kao svoj

Kovačević: Ne vraća se novac kreditorima u procentima u odnosu na BDP, već u apsolutnim vrednostima koje su duplo veće od pre 10 godina

Licemerno je i koristoljubivo kada novac svih nas koristite samo za svoj produžetak na vlasti, predsedniče Aleksandre Vučiću, izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik stranke Da se struka pita , povodom najave predsednika države da će novih 20.000 dinara pokloniti svakom penzioneru u Srbiji.

– Jedini razlog zašto to radite, predsedniče, je zato što penzionera u Srbiji ima 1,6 miliona i trebaju vam za buduće izbore – rekao je Kovačević.

Foto: Nova D2SP

Kovačević je istakao da je osnovni zadatak svakog ozbiljnog čoveka koji je zašao u zrele godine da nauči pokolenje iza sebe veštini „pecanja ribe“ jer se time generacijama obezbeđuje sigurna budućnost.

– Ako želiš dobro pokolenju, ne poklanjaš mu ribu. Posebno tu ribu ne poklanjaš odlazećim generacijama, uzimajući time budućnost dolazećim generacijama mladih ljudi – naveo je Kovačević.

Predsednik stranke Da se struka pita je upitao kome ovo sejanje novca ide u prilog.

– Samo penzionerima koji nemaju svoju decu niti svoje unučiće. Pozajmljen novac treba vratiti časnim ljudima, koji su ceo svoj život pošteno radili i zarađen novac uplaćivali za minuli rad. Ne treba im milostinja – kazao je Kovačević.

Kovačević je podsetio predsednika Srbije da je prvo Vlada koju je on izabrao srušila standard življenja u Srbiji, rasplamsala inflaciju, a sada selektivno pomaže samo penzionerima jer mu politički trebaju.

– Koji domaćin svakodnevno uzima kredite i takav pozajmljeni novac deli kao svoj? To samo može neko ko nikada svojim rukama ništa nije stvorio. Nažalost, takvog predsednika države imamo – rekao je Kovačević.

Pročitajte još  "Vučić u Briselu kaže da razume da treba da prizna Kosovo, a u Beogradu tvrdi suprotno"

Kovačević dodaje da mu je žao što novcem koji je namenjen penzionerima ne stvaramo platformu koja će stvoriti više prihoda i bolji život zauvek, već rukom jednog čoveka, bacanjem tuđeg novca, unesrećujemo mnogo generacija iza nas, koje će ovaj novac, koji će već sutra biti zaboravljen, teškom mukom vraćati.

Kovačević je napomenuo da je malo vlada u svetu, kao što je ova naša, koje su javni dug tokom svoje vladavine udvostručile.

– Svi ekonomisti sveta dobro znaju, pa treba i narod Srbije, da se pozajmljeni novac ne vraća u procentima u odnosu na BDP, već u apsolutnim vrednostima, koje su duplo veće u odnosu na početak vladavine SNS-a – zaključio je Kovačević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare