Srpkinje godišnje abortusima UBIJU 250.000 dece a neće vakcinu da ne bi postale sterilne

Izvor:
SEDMA SILA

Zašto naše mlade akademske devojke zanemaruju savete stručnjaka da je abrotus opasan sa veoma ozbiljnim posledicama za potomstvo, a prihvataju “patku” sa društvenih mreža da vakcinacija protiv korone izaziva sterilitet?

Poprilično depresivno i razočaravajuće deluju vesti u kojima slušamo kako, i pored dobrih uslova, nismo uspeli postići željeni i neophodni cilj u vakcinaciji protiv korone.

A četvrti talas je krenuo žešće nego što smo očekivali!

Piše: MILORAD ANTONIĆ

Istovremeno kad čujemo kako mlade devojke i mlade žene, uopšte, odbacuju vakcinaciju protiv korona virusa plašeći se sterilitet,a prva naša reakcija je divljenje jer razmišljaju o potomstvu… Gledate ih i u toj njihovoj odluci vidite drugačiju budućnost.

Međutim, pitanje je da li grešimo obzirom da ima nešto što je realno i što neminovno ukazuje da su stvari i život drugačiji.

To nešto su odavno poznata upozorenja i informacije iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ginekološko-akušerskih klinika širom Srbije, pojedinačno od stručnjaka itd. itd. da abortus utiče na neplodnost. I naravno brojke nasilno prekinutih trudnoća pogotovo, kod mladih devojaka i žena.

Bez obzira na upozorenja i dokazane rezultate raznih stručnih ispitivanja, primera radi, u septembru 2018. godine objavljeno je:

„STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Prednjačimo po broju abortusa među devojčicama. Mladi ne shvataju da je reč o ozbiljnoj hirurškoj operaciji. Stručnjaci smatraju da svaki abortus nosi rizik i ukazuju da država čini sve kako bi mladim devojkama skrenula pažnju na sve opasnosti koje ova hirurška intervencija nosi sa sobom.“

Takođe podatak iz perioda 2019 godine je:

„Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u prošloj godini urađeno je nešto više od 10.000 namernih prekida trudnoće. U „Batutu“, međutim, procenjuju da je taj broj tri puta veći, jer privatne ustanove ne moraju da prijavljuju abortus. Najviše žena koje su namerno prekinule trudnoću imaju između 25 i 34 godine, a gotovo trećina među njima ranije nije rađala.“

Poboljšanja nije bilo ni prošle godine.

Sa isticanjem značaja činjenice da abortus sa sobom nosi mnogo više rizika od npr. dobro izabrane kontracepcije, saglasan je i profesor dr Željko Miković, direktor ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ u Beogradu u kojoj je tokom prošle godine urađeno 999 namernih prekida trudnoće.

A rizik od abortusa u odnosu na navodni rizik od vakcinacije ne može ni da se poredi.

Kad sve to sagledate naše oduševljenje proizvedeno odlukom mladih devojaka i žena da neće da se vakcinišu kako bi zaštitile svoju plodnost nestaje. Zapravo, još gore od toga. Tu njihovu hrabrost i navodnu posvećenost rađanju demantuje stavrnost. Čini je lažnom i miriše na veštu obmanu! Javlja se mračna i ogavna slika protiv koje zdrav razum ne može ništa. Osim da reaguje. I pitate se:

Zašto te mlade devojke koje su prihvatile „posejano zlo“ o štetnosti vakcinacije po materinstvo, ne prihvate i činjenicu, koju takođe znaju, da je nasilno prekinuta trudnoća takođe opasna za dalje potomstvo?!

Da podsetim.

Istraživanja govore da se većina žena koje su u ranoj madosti imale abortus kaju. Muče se, proganjaju ih razne misli, kajanje, o štetnosi po začeće da i ne govorimo.

O tome da li vakcina izaziva sterilitet više se čuje sa društvenih mreža nego od stručnjaka, dok za abortus upravo stručnjaci upozoravaju da je bolno iskustvo za svaku ženu. Oni su nedvosmisleni i podvlače da podvrgavanje abortusu izaziva posledice čiji rizici mogu biti ozbiljni. Abortus umanjuje mogućnost za kasniju trudnoću, a plodnost je verovatno najvažnije stanje za svaku ženu da je prava. Visok stepen rizika nosi abortus koji se ne izvodi u medicinski obezbeđenim uslovima. Stručnjaci naročito upozoravaju da je „ abortus događaj koji im menja život, izazivajući značajne fizičke, emotivne i duhovne posledice.“

U Međunarodnom žurnalu ginekologije i akušerstva iz 2018. godine, jedna studija je pokazala da je uspešnost postupka vantelesne oplodnje manja nakon abortusa, naročito ako je bilo više kiretaža.

„Naime, endometrijum, odnosno tkivo na unutrašnjem zidu materice, se ponovljenim kiretažama može stanjiti, što čini implantaciju (usađivanje) embriona težim. Što se tiče rizika od pobačaja, po nekim istraživanjima on iznosi 18% kod žena koje su imale kiretaže, u odnosu na 10% kod onih koje nisu.“

JEFTINA PATKA ZA SEBIČNE

Da li one uopšte razmišljaju i slušaju upozorenja o tome da je i koliki je rizik abortus?! Pri tom, da se zna! Na opasnosti od abortusa i na izbegavanje vakcinisanja upozoravaju ih i država i stručnjaci. A mlade devojke uradile su suprotno – prihvatile oba zla i velikodušno ih upražnjavaju. Jedino kod ovog drugog zla gaje nadu “neće valjda mene zakačiti“.

Da nisu u pitanju akademski građani pomislio bi da ih je ohrabrila neka komšinica gledajući im u karte. Što i nije nemoguće obzirom da u njihovoj odluci postoji enormna količina odsustva zdravog razuma. A u našem životnom miljeu najedukativnija misija su reklame u kojima je upravo komšinica komšinici rekla da joj je to i to pomoglo da se izleči.

O tome da vakcinacija ugrožava potomstvo nije bilo reči u sadržaju reklama, ali uz kafu to je najvažninja tema. Ali svejedno, ako nisu odluke donele posle gledanja u karte i drugih vračanja, tu su društvene mreže koje one kao akademski građani, ako ne prate i ne slede savete sa njih, nisu in. Jer sa društvenih mreža stiglo je mišljenje „svetskog stručnjaka“…!

Međutim, takva odluka mladih devojaka da prihvate oba zla nameće i jedno logično pitanje.

Zar one misle da treba verovati u to da su zbilja hrabre, odlučne i posvećene materinstvu zato što odbijaju vakcinaciju jer navodno izaziva sterilitet, a s druge strane abortusom (za koji u većini slučajeva čak ni njihovi roditelji ne znaju) ubijaju začeto dete?!

Šta je tu veće zlo?

Pogledajte. U Srbiji se godišnje obavi oko 250.000 abortusa iako se prijavi 10 puta manje. Ova činjenica te mlade dame diskvalifikuje kao savesne članove društva u obavljanju svoje biološke funkcije. I svaku njihovu patriotsku, biološku , društvenu odgovornost. Patriotska osećanja. Pa i ljudska. Pre svega iskrenost.

Skoro da ne može drugačije osim ovako gledati na to da se mlade devojke i mlade žene, odbijanjem vakcinacije, prikazuju kao buduće brižne majke, da imaju decu i porodicu a ubijaju začetu decu! Ne bi čudilo da, ako se jednog dana, takve kakve su, udaju, pa svoj eventualni sterilitet budu pravdale time da je to posledica vakcinisanja a ne abortusa?! Ko će da im veruje da se nisu vakcinisale.

Jer, ako su se već usudile na ovakvu obmanu onda se može očekivati da bude baš tako. Ko će ih kontrolisati da li su imale abortus? I kako, kud bi to odvelo?! Ali zato nije nikakva nauka napraviti kopiju da su primile vakcinu i eto dokaza da su zbog toga sterilne. Možda baš kao i diplome jednog dana potvrda o vakcinaciji bude na ceni. Nešto slično kao što je pre tridesetak godina retuširanje nevinosti bilo veoma veoma prisutno. I ispaltivo.

Dalje, veoma začuđuje da je mladim devojkama i ženama procena bila toliko loša?!

Verujem i u to da su mnogi roditelji u trenutku kad su im njihove kćerke saopštile da se neće vakcinisati da ne bi ugrozile mogućnost rađanja, bili ponosni svojim kćerkama. Baš kao i mi koji smo se oduševljavali tom njihovom odlučnošću da se ne vakcinišu i tako sačuvaju svoju biološku ulogu.

Mlade devojke ovde iznetu pretpostavku znaju.

Zato zbog naših neraskidivih veza i rađanja kao najlepšeg dela života u zajedinci muškarca i žene bilo bi sasvim razumno da meni na svemu ovome zamere, a da za odbijanje vakcinisanja više kao razlog ne pominju strah od steriliteta.

Jer onima koji ih vole, žive za njih, onima koji su ih doneli na ovaj svet kao najpoželjnija bića na svetu, posebno onima koji žele sa njima da žive, utisci sa ovakvim opravdanjima ne prijaju. Najblaže rečeno.

Međutim, utisak da i pored manipulisanja razlozima i osećanjima mogu biti pozitivni likovi nije na ceni. Taj prividan i prolazan kvalitet kratkog daha nametnulo im je vreme manipulacije na koju su naseli. Jeste naseli su slabi i nedogovroni. Ali, ovu grešku mogu ispraviti. Plod ubijen abortusom ne mogu oživeti.

Ono što im se može poručiti to je ono što oni i ne primećuju. Provaljeni su, pa na njihov razlog za odbijanje vakcinacije mnogi odmahuju rukom, ne verujući im u iskrenost te odluke.

Zato mlade dame, ne dozvolite sebi takve gluposti kad znate da javnost zna da to nije istina i da je to samo jeftin izgovor. Više će vas voleti svi oni koji vas inače najviše vole ako prestnete da se kitite lažima.

Zato u medijima u zemljama koje su svesne možda čak i zavidne što Srbija ima „švedski sto“ za vakcinaciju stoje naslovi:

„Mladi u Srbiji neće vakcinu – neodlučni ili sebični?

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare