Ruski mediji: Vučić je KUKAVICA!

RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE KUKAVICA

Ruska federalna novinska agencija Regnum objavila je nedavno tekst pod naslovom „Predsednik Srbije se poneo kao kukavica“ u kome se bavi intervjuom koji je Aleksandar Vučić nedavno dao bosansko-hercegovačkoj televiziji Fejs i Senadu Hadžifejzoviću.

Između ostalog, kako prenosi Regnum, srpski lider nije mogao da odgovori na direktno pitanje da li je u ustaškom logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata izvršen genocid jer bi to „pokvarilo odnose s Hrvatskom u narednih sto godina“.

Na pitanje ove ruske agencije da li predsednik Srbija ima pravo da prećutkuje stotine hiljada srpskih žrtava ubijenih tokom Drugog svetskog rata u tekstu su odgovarali Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, i politikolog Stevan Gajić sa Instituta za evropske studije.

Đorđević je istakao da je ovo još jedan u nizu skandaloznih poteza Aleksandra Vučića, koji se predstavlja za zaštitnika svih Srba, ali se ponaša kao kukavica i podanik onih političkih snaga koje su uvek bile protiv srpskog naroda.

Foto: Pokret Oslobođenje

„On ponižava srpski narod i ekonomski, i politički, i moralno – počev od izdaje Kosova i Metohije do spremnosti da izda Republiku Srpsku. Zarad ostvarivanja svojih političkih ciljeva spreman je da zatvara oči na činjenice i ne govori istinu o genocidu nad Srbima u Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata“, istakao je Đorđević.

„Sve je ovo igra koja treba da prikrije katastrofalnu politiku Beograda prema Kosovu i Metohiji. Sve se radi zarad odvlačenja pažnje naroda kako ne bi primetio glavne probleme, dok političke elite pljačkaju stanovnike Balkana. Kako bi ostvarile taj cilj ove elite moraju da manipulišu osetljivim istorijskim temama“, zaključio je predsednik pokreta Oslobođenje.

S druge strane, politikolog Stevan Gajić smatra da je Vučić u potpunosti uništio sve institucije u Srbiji i da sada gotovo svakodnevno daje mnoštvo skandaloznih izjava.

Printscreen/ N1

„Naše društvo koje se nalazi u dubokom snu ništa više ne iznenađuje i ne primećuje koliko skandaloznih izjava predsednik Srbije može da da“, rekao je on i dodao: „Ne razumem šta je Vučić hteo time da kaže. Možda je hteo da sugeriše da je Hrvatska država osnovana na genocidu i da zato to ne može da kaže kako ne bi uvredio Hrvate. Istorija hrvatske države zaista ima puno elemenata etničkog čišćenja i pre svega tih koja su izvršena tokom Drugog svetskog rata. Ali ne razumem zašto predsednik Srbije treba da pomaže Hrvatskoj u pretvaranju da se ništa slično nije desila, umanjujući broj Srba koje su ustaše ubile“.

„Naše društvo je uništeno i vlast ni pred kim ne odgovara za svoje postupke. U moru svakodnevnih skandala, ovo je samo kap i to je ono što me najviše plaši“, zaključio je Gajić.

Izvor: Regnum.ru

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar