Vukelić: Zorana Mihajlović tipičan primerak državnog službenika u funkciji interesa stranih kompanija. Zato ona napada naše građane

Vukelić: Zorana Mihajlović tipičan primerak državnog službenika u funkciji interesa stranih kompanija. Zato ona napada naše građane

Novi nekorektan napad ministarke rudarstva Mihajlović na ekologe i lidere zaštite životne sredine u Srbiji

Zorana Mihajlović: Puno agresije, fanatizma i neistina ima u rečima takozvanih ekologa u Srbiji

Ministarka „ispalila bombu“ da je vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji procenjena je na više od 200 milijardi evra!?! Sve da je taj podatak i tačan kakve veze on ima sa sve dramatičnijim zagađenjem Srbije, koje toleriše država i ne sprečava ga!

Treba zatvoriti sve fabrike, pogone i rudnike koji zagađuju životnu sredinu i nanose više štete nego koristi Srbiji

Piše: Jovo Vukelić

Izjava ministarke rudarstva Zorane Mihajlović kojom grubo i nepotrebno, što bi narod rekao „na pravdi Boga“ napada čelnike ekoloških pokreta u Srbiji i borce za čistu i zdravu životnu sredinu “da iznose nesitine, da su agresivni fanatici“ je samo poslednji dokaz njenog bestidnog i nekorektnog ponašanja.

Mihajlovićka je tipičan primer državnog službenika u funkciji interesa stranih kompanija. Zato ona napada naše građane, a štiti strance, Foto: Twitter/ @bojnovak, Pokret Oslobođenje, Printscreen

Umesto da podrži hiljade građana Srbije u borbi za čistiji vazduh, zemlju i vodu ona kao zastupnik interesa stranih kompanija napada ekološke pokrete u Srbiji . Čak i da nekad predstavnici ekoloških pokreta kažu neki netačan podatak ona i njeno Ministarstvo su dužni da iznesu tačan podatak.

“Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji procenjena je na više od 200 milijardi evra”, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ocenila da je puno agresije, fanatizma i neistina koje izgovaraju oni koji se danas nazivaju, kako je rekla, takozvanim ekolozima.

Eko protesti izbijaju po Srbiji svakog dana, a tek će da se omasove pobune, Foto: Zelena patrola

Sve da je taj podatak, koji iznosi Mihajlović, i tačan kakve veze on ima sa sve dramatičnijim zagađenjem Srbije, koje toleriše država i ne sprečava ga!

„Možemo da se slažemo ili ne, ali je važno da baratamo činjenicama, umesto da skupljamo poene na poluinformacijama i zastrašivanju građana“, rekla je Zorana Mihajlović za TV Hepi i upitala hoćemo li da zatvaramo sve, po svaku cenu, iako nam donosi dobro.

Naravno, ministarki treba reći da treba zatvoriti sve fabrike, pogone i rudnike koji zagađuju životnu sredinu i nanose više štete nego koristi Srbiji. Da je sreće ona sama bi trebala da bude predvodnik u borbi za zdravu životnu sredinu. Ovako ona izaziva gnev građana, jer ne štiti interese stanovnika Srbije, već tuđe, strane interese.

Stanovništvo Srbije neće više da trpi nasilje vlasti i domaćih i stranih investitora, Foto: Pokret Oslobođenje

Na kraju, Zorana Mihajlović je podsetila da nikakav ugovor sa Rio Tintom neće biti potpisan dok ne budemo imali sve neophodne studije uticaja na životnu sredinu i dok svi ne budu imali uvid u to, sapšteno je iz Ministarstva.

Treba da se upitamo šta država Srbija i njeno ministarstvo čekaju do sada, šta su uradili da provere štetnost te prljave tehnologije. Opšte je poznata stvar da je zagađenje od prerade i vađenja rude litijuma štetnije nego što je dobit od upotrebe te litijumske baterije.

Uostalom, Rio Tinto nema nikakvu savremenu i efikasnu tehnologiju kojom bi uklonio otrove sa tla, iz vode i vazduha u dolini Jadra, Rađevine i Mačve, ako bi vadio rudu jadarit sa 500 do 700 metara dubine. Takve hemikalije za uništavanje otrova još ne postoje u svetu. To Rio Tinto krije i zato nema do danas nije jedne završene i validne studije koju oni mogu da ponude o zaštiti životne okoline.

Gde god su bili zatrovali su živortnu sredinu i ostavili pustoš.

Izvor: Izneđu sna i jave

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Oslobođenje o rudniku litijuma Rio Tinto: Zagađenje, trovanje Drine, poplave, uništene njive, voćnjaci, vodotokovi… Beograd će biti pogođen!

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare