Dačić proterao hrvatskog diplomatu!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Instagram/ivica.dacic.rs

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi g. Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za persona non grata.

Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja, a u cilju ostvarenja zajedničke evropske budućnosti, zaključuje se u saopštenju za medije.

Pročitajte još  Lista SPS-a i Jedinstvene Srbije zvaće se „Ivica Dačić, premijer“
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare