Opozicija traži od EU da NE DAJE novac Srbiji jer time podržava vlast!

Opozicija traži od EU da NE DAJE novac Srbiji jer time podržava vlast!

Sastanak evropskog komesara za proširenje Olivera Varhejija sa predstavnicima opozicije održan je danas u hotelu “Hilton” u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem predložio da pre sprovođenja investicionog plana za Zapadni Balkan, u Srbiji treba da se stabilizuje politička situacija i da je za to potrebna medijacija Evropske unije, prenosi N1.

Opozicija traži od EU da NE DAJE novac Srbiji jer time podržava vlast!
Printscreen/ N1

Varheji je na tom sastanku pretstavio Investicioni plan, a Lutovac je u izjavi novinarima rekao da je predočio Varhejiju da pre primene plana treba da dođe do dijaloga.

“Potreban je konkretan dijalog u kojem bi učestvovale relevantne opozicione stranke i predsednici parlamentarnih stranaka”, naveo je Lutovac na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Varhejijem.

Opozicija traži od EU da NE DAJE novac Srbiji jer time podržava vlast!
Za hitne porudžbine pozovite +381 61 60 44 001

On je predložio formiranje komisije koja bi se bavila izveštajem Evropske komisije o napretku Srbije koji je objavljen u utorak, a komisija bi trebalo da bude mešovita i da bude sastavljena od eksperata iz Srbije i Evrope. Lutovac je ponovio da bi razgovori kojima bi posredovala EU morali da budu fokusirani na konkretne teme koje “mogu da se provere” i naveo primer rada Radio-televizije Srbije.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je, komentarišući predlog investicionog plana, da taj novac ne bi trebalo dati bezuslovno jer bi to delovalo kao bezuslovna podrška vlasti u Srbiji. Naglasio je da uslov za dobijanje novca treba da bude napredak u ključnim pitanjima poput vladavine prava.

Opozicija traži od EU da NE DAJE novac Srbiji jer time podržava vlast!
Printscreen/ N1

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je u Beogradu da će novi ekonomsko-investicioni plan EU za Zapadni Balkan obezbediti održiv privredni rast i napredovanje regiona na evropskom putu i njegovo približavanje jedinstvenom tržištu Unije.

On je naveo da će investicioni plan za Zapadni Balkan, koji je Evropska komisija usvojila u utorak, angažovati devet milijardi evra i da se strukturira oko pet prioritetnih inicijativa, među kojima su transport, energetika, životna sredina, digitalna agenda i privatni sektor i omladina.

Varheji je ranije danas boravio u Prištini, gde se sastao sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
3 godine pre

Борис Тадић поново у седлу али на дрвеном коњићу 🙂

Srbin
3 godine pre

Zuti i SNS su vec odavno prezaduzili Srbiju. Mnogo narednih generacija ce morati da otplacuje inostrane dugove. Srbiji ne trebaju novi zajmovi, nego usrana motka da se proteraju veleizdajnici sa vlasti i opozicija, koji godinama zdusno rade na satiranju Srbije i njene nacije.