OSLOBOĐENJE: Umesto za bolnice i škole daćemo novac za Vučićev “biser” – propalu investiciju “Er Srbija”

OSLOBOĐENJE: Umesto za bolnice i škole daćemo novac za Vučićev “biser” – propalu investiciju “Er Srbija”

Ekonomske posledice Vučićevog pljačkaškog režima iz dana u dan su sve jasnije. Danas se to vidi u stanju nacionalnog avio-prevoznika „Er Srbije“, koji je od 2013. godine marketinški predstavljan kao ogroman uspeh Vučićevog režima, biser njegove kampanje o Srbiji kao „ekonomskom tigru“.

PLJAČKA I NESPOSOBNOST REŽIMA GASE „ER SRBIJU“

Ekonomske posledice Vučićevog pljačkaškog režima iz dana u dan su sve jasnije. Danas se to vidi u stanju nacionalnog avio-prevoznika „Er Srbije“, koji je od 2013. godine marketinški predstavljan kao ogroman uspeh Vučićevog režima, biser njegove kampanje o Srbiji kao „ekonomskom tigru“, navodi se u saopštenju pokreta “Oslobođenje”.

OSLOBOĐENJE: Umesto za bolnice i škole daćemo novac za Vučićev "biser" - propalu investiciju "Er Srbija"
Logo

Danas taj biser grca u dugovima. Procene su da će državi u narednih godinu dana trebati 200 miliona evra da ih spasi, što je oko 1.5% budžeta cele Srbije. Novca koji bi inače otišao za bolnice, škole i penzije – a daćemo ga za Vučićevu propalu investiciju.

To nije samo zbog krize izazvane koronom. Prema proceni Fiskalnog saveta Republike Srbije gubici izazvani koronom iznose oko 60 miliona evra. A ostatak gubitka? Ostatak je rezultat nesposobnosti i korupcije.

Javni je podatak da je Er Srbija svake godine od 2013. poslovala u gubitku. Država im je prebacivala u proseku oko 4 milijarde dinara svake godine, da pokriju dugove izazvan nesposobnošću u vođenju kompanije i pljačkom: izvlačenjem novca kroz razne sumnjive poslove i sisanjem budžeta od strane preplaćenih partijskih kadrova u ovoj kompaniji, kaže se u saopštenju pokreta Oslobođenje.

Sada već počinje da se govori o ponovnom državnom preuzimanju kompanije, kako bi se ovaj izvor partijskog zapošljavanja i isisavanja budžeta ostavio u životu, da služi Srpskoj naprednoj stranci za dalje parazitiranje.

Pročitajte još  Đorđević pozvao poslanike da napuste Skupštinu i ne daju legitimitet izdaji

Prema analizama Fiskalnog saveta, Er Srbija ima mnogo lošije performanse i rezultate nego ostale avio kompanije sa državnim udelom u vlasništvu, čak i one u našem regionu.

Možda zato što druge države nemaju Vučića, Sinišu Malog i ostatak SNS mašinerije za isisavanje državnog novca, zaklučuje se u saopštenju pokreta.

Foto: Printscreen, Vlada Republike Srbije

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare