Strane ambasade, Svetska banka i Vučićevi saradnici odlučuju o projektu “Jadar”

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

U Radnoj grupi za sprovođenje projekta “Jadar”, koju je Vlada Srbije formirala još pre godinu dana i na čijem je čelu resorna ministarka Zorana Mihajlović, nalaze se i neki veoma bliski saradnici predsednika Aleksandra Vučića, ali i predstavnici stranih ambasada i međunarodnih finansijskih institucija.

Odluka o formiranju te radne grupe i izmene te odluke objavljene su u Službenom glasniku Srbije u novembru prošle i aprilu ove godine, a za predsednicu je određena ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, dok je njena zamenica državna sekretarka u tom ministarstvu Jovanka Atanacković.

Među nešto manje od 30 članova Radne grupe nalaze se i šef kabineta predsednika Republike Ivica Kojić i specijalni savetnik predsednika Danilo Cicmil.

U toj odluci se navodi da u radu Radne grupe mogu učestvovati i drugi sekretar ambasade Australije u Srbiji Majkl Širaev i direktor Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva.

Takođe su određeni brojni pomoćnici u ministarstvima, agencijama i upravama nadležnim za ta pitanja, kao i predstavnici lokalnih samouprava i kompanija poput Srbijagasa, Puteva Srbije, EPS-a, Srbijavoda, Srbijašuma, Železnica i drugih.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare