Lažni hirurg pričao da je završio medicinu na Harvardu

Lažni hirurg pričao da je završio medicinu na Harvardu

Lažni hirurg Sava Knežević (23) iz Batajnice i njegova majka cvećarka Danijela (49) uhapšeni su jutros zbog nadrilekarstva, određeno im je zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Knežević je osumnjičen da je osakatio na desetine ljudi predstavljajući se kao plastični hirurg, a njegova majka za saizvršilaštvo u tom delu.

Knežević je po struci maser, a od medicinskiog obrazovanja ima završenu samo prvu godinu na Stomatološkom fakultetu. On je falsifikovao brojne diplome i sertifikate i predstavljao se kao hirurg.

Radio je u centru grada, na Terazijama gde je sakatio ljude u imrovizovanoj operacionoj sali na Terazijama. Tu nelegalnu ordinaciju držao je u periodu od 2. februara 2020. do 8. aprila ove godine, bez licence i dozvole za rad, a u svemu tome mu je pomagala majka, cvećarka, koja je glumila medicinsku sestru i naplaćivala preglede i operacije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dr Sava unakazene (@savaknezevicsauvage_unakazene)

Sve je to radila iako je bila upoznata s tim da njen sin nije hirurg, kao i da su sve njegove licence falsifikovane i da ordinacija nema dozvolu za rad.

Žene su se posle njegovih zahvata javljale da im je sekao lice i unakazio grudi.

Kao da to nije dovoljno, pored diploma, lažni hirurg je lažirao i godinu rođenja, pa se predstavljao kao devet godina stariji nego što jeste. Umesto 1998. kao godinu rođenja navodio je 1989, a pričao je da je završio studije medicine na Harvardu, zatim je sam pisao svoje sertifikate iz Pariza i Milana, a još jedna njegova žrtva Katarina Lijović iz Zagreba tvrdi da je slike koje je koristio za promociju ukrao od jednog doktora iz Azerbejdžana, koji je jedan od najskupljih doktora u branši.

Osim samih intervencija, držao je i obuke doktorima iz Albanije, koje je podučavao kako se estetski zahvati vrše. 2017. godine, kada je imao svega 19 godina, držao je predavanja i pokazivao svoje „umeće“ doktorima u klinici „La clinique de Paris“ u Tirani. Na internet stranici ove klinike objavljen je snimak na kome se Knežević hvali vrhunskim tretmanima koje radi.

Nakon što su prevare otkrivene cela porodica se iselila iz Batajnice, kuća je stavljena na prodaju, a lažni doktor je pre mesec dana nestao bez traga. Zbog lažnih pasoša i ličnih karti zemalja Evropske unije, u slučaju da Sava pokuša bekstvo, obaveštene su sve policije u regionu.

Saslušanje lažnog hirurga i njegove majke biće obavljeno sutra u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nova.rs, Blic

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare