Smenjen školski odbor “Ribnikara”

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Školski odbor Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu je smenjen, a postavljen je privremeni organ upravljanja od pet članova, koji je do sada održao jednu sednicu, pišu danas mediji.

“Na toj prvoj sednici mere koje je posle vanrednog nadzora naložila republička prosvetna komisija, s reči su počele da prelaze u dela”, piše “Politika”, navodeći da je inspekcija vanredni nadzor započela 22. maja, dok je 29. maja prosvetni vrh saopštio da je taj nadzor završen i da je predloženo da se direktorka škole Snežana Knežević i školski odbor koji upravlja školom razreše dužnosti.

Potom je trebalo da se imenuje privremeni organ upravljanja, što je i urađeno, ali i da se postavi vršilac dužnosti direktora osmoletke, što još nije urađeno, navela je “Politika”.

Dodatno je naloženo da se protiv pedagoga, psihologa i sekretara škole sporevede disciplinski postupak, što podrazumeva da oni budu suspendovani do okončanja tog postupka.

U sredu 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubijeno je osam učenika i portir, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni. U međuvremenu je, od posledica ranjavanja, preminula još jedna učenica.

Zbog pucnjave je uhapšen K.K. (13), učenik te škole, koji je priznao da je počinio masovno ubistvo.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare