„Besmrtni puk“ održan širom sveta

Akcija „Besmrtni puk“ održava se u nedelju širom Evrope i sveta. Učesnici su nosili zastave Rusije, zastave Pobede i Georgijevske lente.

U Pekingu „Besmrtni puk“ održan na teritoriji ambasade Rusija, a događaju je prisustvovalo oko 700 ljudi.

U šetnji su učestvovali rukovodioci i zaposleni u ambasadi, Rusi koji žive u Pekingu, kao i oko sto kineskih državljana.
Akcija „Besmrtni puk“ održana je i u Seulu. Ruske diplomate, građani Rusije, Kazahstana i Uzbekistana su sa porodicama prošetali ulicama Seula, nakon čega je održan praznični koncert.
U nedelju se i u Rimu održava „Besmrtni puk“ posvećen pobedi 9. maja 1945. godine nad nacističkim fašizmom i očuvanju istorijskog sećanja.

Nekoliko desetina ljudi okupilo se u Madridu kako bi se pridružilo akciji.

Akcija je održana i u Istanbulu i Atini.

Besmrtni puk je međunarodni javni civilno-patriotski pokret za očuvanje ličnog sećanja na generacije iz Drugog svetskog rata. Nastao je u Rusiji 4. februara 2014, a prvi put u ovakvom obliku orgnizovan je 2012. u ruskom gradu Tomsku. Učesnici svake godine na Dan pobede prolaze u koloni ulicama gradova sa fotografijama svojih rođaka ─ veterana vojske i mornarice, partizana, boraca iz podzemlja, boraca otpora, pozadinskih radnika i zarobljenika koncentracionih logora.

Video snimka i fotografije pogledajte OVDE

Sputnjik

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare