Od danas na snazi nove mere: Rade tržni centri, ugostitelji još uvek u baštama i na šalteru

Od danas na snazi nove mere: Rade tržni centri, ugostitelji još uvek u baštama i na šalteru

Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 6 do 22, navodi se u Naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

To je objavljeno i u Službenom glasniku.
Kako je precizirano, rad je i dalje zabranjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.
U naredbi se, pored ostalog, kaže da je upravljač objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra.
Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske.
Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmete koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.
U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.
Kada je reč o ostalim uslužnim delatnostima, mere ostaju iste, što znači da sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22h, što uključuje i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.
Neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i ordinacije i laboratorije iz oblasti medicine, stomatologije i veterine.
POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar