Porfirije: Svako ko kritikuje Vučića je za NEZAVISNO Kosovo (AUDIO)

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen RTS, YouTube

Ovih dana se pojavio audio snimak patrijarha Porfirija, za koji se ne zna tačno kad i gde je nastao, u kome Porfirije izjavljuje da se svako, ko je protiv aktuelne vlasti, zalaže za nezavisnost Kosova.

 

U snimku, koji je verovatno nastao pre par godina, današnji srpski patrijarh a tada mitropolit Porfirije, prepričava svoj razgovor sa Sergejem Trifunovićem, glumcem i nekadašnjim predsednikom Pokreta slobodnih građana. Tema je bila tada aktuelno razgraničenje, odnosno podela Kosova i Metohije, za koje se zalagao Aleksandar Vučić.

E sad, da vam ja kažem to što sigurno znam, svi ti koji kritikuju sadašnju vlast o podeli, pritom ja nisam ni za podelu ni za nepodelu, svi ti hoće u stvari priznanje Kosova“, kazao je između ostalog Porfirije.

Pošto je optužio za izdaju svakog ko drugačije misli od aktuelnog režima i potvrdio da mu je svejedno da li će Kosovo i Metohija da se deli i cepa ili ne, Porfirije je onako lukavo, popovski, osumnjičio i srpske episkope i sveštena lica (najverovatnije ona sa Kosova i Metohije) da su pravdali agresiju NATO pakta 1999. godine:

Poslušajte ono što je, ne tako davno, govorio današnji patrijarh Srpske pravoslavne crkve:

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare