“Stavite u veliku kovertu par papira i ubacite novac i sve zalepite i tako dajte pripravnici” – PRESRETNUTA KOMUNIKACIJA IZMEĐU KRIMINALNE GRUPE sudija, tužilaca, Centra za socijalni rad i političara

Izvor:
Politički.rs

Tekst grupe građana “Vratite nam sudstvo!” i Građanske inicijativa za lustraciju prenosimo u celosti

Nastavak slučaja “Profesorke” sa materijalnim dokazima o kriminalu: presretnuta komunikacija između članova organizovane kriminalne grupe sudija, tužilaca, agenata Centra za socijalni rad i političara

U ovom tekstu pružićemo dokaze o radu grupe kriminalizovanih agenata Gradskog centra za socijalni rad (GCZSR)  sa kriminalizovanim sudijama jednog osnovnog suda u Beogradu, kriminalizovanim tužiocima, pojedincima iz izvršne vlasti i političarima koji sa njima sarađuju.

Imamo ogroman broj dokaza koje nećemo otkrivati, jer će nam biti potrebni za suđenje osumjičenim kriminalcima kada se za to stvore uslovi, odnosno posle sloma diktature Aleksandra Vučića.

Ipak, ono što ćemo sada prezentovati čitaocima već je dovoljno ubedljivo da steknu sliku o kriminalu koji se odvija u navedenim institucijama. Koristićemo za sada samo jedan slučaj, i to pokušaj otimanja troje dece jednom profesoru univerziteta sa izraženom međunarodnom reputacijom, eksponiranom protivniku režima, kao i pokušaj da mu se zabrani da ikada više vidi ili čuje svoju decu (!).

Glavni akteri zločina  kojima će se ovaj članak baviti su sudija Lj.  iz  jednog osnovnog suda u Beogradu, organizovana kriminalna grupa iz jednog beogradskog Centra za socijalni rad, kao i “Profesorka”, finansijer i delimični organizator udruženog kriminalnog poduhvata, a istovremeno i akter sudskog procesa u kome je tužilaštvo goni za kontinuirano svirepo i opasno fizičko povređivanje sopstvene dece – sve to uz asistenciju izvesne M. koja se predstavlja kao “Profesorkin” advokat i koja ima razrađenu koruptivnu shemu sa pomenutom Lj. uz asistenciju određenog broja službenika resornog ministarstva, političara i korumpiranih lekara-veštaka koje imenuje.

Čitav ovaj članak zasnivaće se isključivo na ograničenom broju dokaza, iz gore navedenih razloga, a koji će se sastojati iz korespondencije porukama upućivanim mobilnim telefonima i drugim elektronskim sredstvima komunikacije između članova organizovane kriminalne grupe, a koju su na telefonu “Profesorke” slikale njene ćerke.

S obzirom na to da ima oko 150 stranica fotografisane korespondencije koja otkriva koruptivnu shemu, otkrićemo samo nekoliko slučajeva – dovoljno upečatljivih, ali ne i najvažnijih (koji se čuvaju za sud posle pada diktature, a trenutno se nalaze na većem broju mesta, kako organizovana kriminalna grupa ne bi mogla sebe da zaštiti fizičkom eliminacijom (ubistvom ili hapšenjem) sopstevnika dokaznog materijala).

Slika 1 (Napomena: MA je “M. Advokatica”)

 

 

Na gornjoj slici možete da pročitate kako se advokatica M. dogovara kako njena pripravnica da dođe do kabineta “Profesorke” i od nje preuzme novac koji “Profesorka” kako joj M. objašnjava, treba prethodno da sakrije u belu hartiju i tako stavi i zalepi u veliki koverat (za koji se neće posumnjati da se u njemu nalazi novac), a koji će pripravnica odneti sudiji Lj.. Kabinet “Profesorke” je inače u akademskoj instituciji (!), na kome se zaposlila preko tadašnjeg Resora državne bezbednosti.

 

Slika 2

 

Da belom hartijom obloženi novac nije regularni honorar advokatici vidi se ne samo po opisu načina podmićivanja koji nam je poznat čak i iz filmova, već i po tome što možete pročitati na Slici 2: M. daje “Profesorki” broj svog bankovnog računa radi uplate honorara. To jasno ukazuje da M. ima osim računa za legalne isplate i sistem ilegalnih novčanih transakcija.

Slike 3a, 3b, 3c, 3d, 3e

 

Iz gornje prepiske može se videti da M. iznosi “Profesorki” svoje dogovore sa sudijom u krimi lancu Lj., a sve kako bi njih dve ugovorile sudske odluke, ali i sakrile informacije i dokumantaciju od oca od koga zlostavljačica te iste dece, pokušava da otme decu koja žive sa njim.

Kako se ispostavilo, “Profesorka” je pošto su deca oteta od oca i predata njoj, uz asistenciju 15-ak agenata Centra za socijalni rad i 12 uniformisanih policajaca, tražila od oca veoma veliku sumu novca, a za uzvrat nudila da mu vrati decu. U protivnom je pretila da će agenti Centra i sudija Lj. zabraniti ocu da priđe deci i tražiti da mu se u potpunosti oduzme roditeljsko pravo, a što su Centar i M., razume se, i učinili.

Tu odluku je ekspresno (tokom vikenda kada je čitav predmet odnela iz suda svojoj kući!) potvrdila sudija Apelacionog suda koja je u istom kriminalnom lancu trgovine decom i starateljstvima, Z. , a koju je za nagradu za ovaj postupak za svog „prvog zamenika“ postavio D., predsednik jednog suda (inače kum „Zeca“, predsednika još jednog beogradskog osnovnog suda).

Sudija osnovnog suda, Lj.,  bila je upoznata sa čitavim organizovanim kriminalnim poduhvatom, ali je svoje neprijavljivanje i prikrivanje krivičnih dela pravdala time da je „vršen ogroman pritisak od strane šefa kabineta Ane Brnabić“, Miloša Popovića, koji je inisistirao da je u pitanju slučaj od prvorazrednog značaja moguće i zbog finansijskih razloga, a i zbog toga što se oduzimaju deca jednom od najeksponiranijiih protivnika predsednika Vučića i daju osobi za koju sumnjamo da njemu lično i Siniši Malom „odrađuje poslove“.

Vrhovni kasacioni sud poništio je sve odluke Apelacionog suda i osnovnog suda i vratio čitav predmet na ponovno suđenje. Ova odluka je stvorila veliku frustraciju kod članova organizovane kriminalne grupe o kojoj je u ovom članku sve vreme reč.

To je eskaliralo do te mere kod J. iz Centra za socijalni rad (mediji su o njemu izveštavali kao o intravenskom heroinskom narkomanu koji redovno sam sa sobom priča u prisustvu drugih ljudi, pedagoga čija fakultetska diploma je po „nalazima“ Centra za socijalni rad nestala, dok sam fakultet njegovu diplomu pedagoga takođe nije mogao da pronađe/dostavi, a sve usled zahteva za dobijanjem informacije od javnog značaja), da je, po kazivanju svedoka, u nastupu gneva udario glavom u zid pored svoje kancelarije, te je morao biti prevežen u bolnicu kako bi mu bila ukazana lekarska pomoć.

Slika 4

 

„Voditelj slučaja“ koji je jedan od aktera gornje prepiske je S., takođe iz Centra (posle je „slučaj“ preuzela čuvena “Socijalka”, koja je nedavno postala i medijska zvezda pošto je jedan otac objavio u novinama da mu je tražila 10.000 evra kako bi napisala povoljan izveštaj o njegovom odnosu sa detetom, navodeći pritom više svedoka pred kojima je “Socijalka” to od njega tražila). Na gornjoj slici vidite prepisku između D. i “Profesorke”.

Da njih dve imaju lični odnos i nezakonit, kriminalni dogovor, vidi se između ostalog iz njihove prepiske, a posebno iz onog dela u kome “Profesorka” pita svoju centrovsku saradnicu kako da je „ne oda“.

Na kraju, važno je napomenuti da je ova prepiska i mnogo veći deo još znatno inkriminišujućijih detalja predat Višem javnom tužilaštvu radi stavljanja članova osumnjičene kriminalne grupe na „operativne mere“, ali da je, kako se kasnije poverio jedan član te grupe, Više javno tužilaštvo umesto toga pozvalo članove kriminalne grupe i predočilo im dokaze koji postoje i savetovalo da unište telefone u kojima imaju navedenu prepisku. Predsednica tužilaštva je N., koju smo nedavno predložili Administraciji SAD i državnom sekretaru Antoniju Blinkenu lično, da bude uključena u listu individualno sankcionisanih individua iz Zapadnog Balkana koje su upletene u korupciju i kršenje ljudskih prava, a na osnovu nedavne Izvršne naredbe predsednika Džozefa Bajdena.

Deo a možda i čitava pomenuta kriminalna grupa se doista odjednom pojavila  sa novim telefonima, ne znajući da im je prepiska ne samo odštampana, već i sačuvana u elektronskom obliku, te tako poslata nadležnim (ali i nenadležnim) međunarodnim institucijama i političkim akterima koji su relevantni za donošenje političkih odluka koje se odnose na Srbiju (čitaj: na režim Aleksandra Vučića).

Grupa građana “Vratite nam sudstvo!”

Građanska inicijativa za lustraciju

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slobodan
2 godine pre
trackback

[…] dece (sopstvene), koja je u medijima poznata kao “majka iz pakla”, a koja istovremeno potkrada međunarodne i budžetske fondove tako što fiktivno stavlja svoje ljude, SNS-botove, na pr… . Tako preliva međunarodne fondove, ali i novac građana Srbije, u kasu SNS-a. To i […]