18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Sve o prijavljivanju brucoša za studentske domove

Foto: sc.rs

Konkurs za raspodelu mesta za brucoše u studentskim domovima u Beogradu počeće 1. septembra, a ove godine opredeljeno je 1.350 mesta, što je za 80 više nego u prethodnoj.

Konkurs za prijem studenata će trajati do 15. septembra, a krajnji rok za njihovo useljenje je 5. oktobar.

Nakon završetka konkursa biće poznata preliminarna rang lista, a studenti koji eventualno nisu zadovoljni brojem obračunatih bodova, mogu žalbe da ulože do 23. septembra. Konačna rang lista biće objavljena dan kasnije.

Preliminarne rang liste biće objavljene 16. septembra do 12 časova u Službi smeštaja (Đušina 5a), Studentskm domu „Karaburma“ (Mije Kovačevića 7b) i na sajtu Ustanove Studentski centar www.sc.rs.

Ukoliko je studentu nepravilno obračunat broj bodova prigovor se može podneti radnim danima od 8 do 15 časova u Službi smeštaja Đušina 5a, do 23. septembra.

Konačne rang liste biće objavljene 24. septembra do 12h u Službi smeštaja  (Đušina 5a), Studentskom domu „Karaburma“ (ulica Mije Kovačevića 7b) i na sajtu Ustanove Studentski centra www.sc.rs.

Raspodela mesta će trajati pet dana, umesto dva koliko je bilo ranijih godina.

Datumi za raspodelu su 25, 26. i 27. septembar za devojke, a 28. i 29. septembar za muškarce. Studenti se odmah nakon raspodele mogu useliti u studentske domove.

Brucoši moraju da se usele do 5. oktobra, a dokumenti koji su im neophodni za tu proceduru su: 

– uput za useljenje, koji se dobija na raspodeli mesta.

– Studentska kartica

– Lekarsko uverenje o opštem zdravlju zdravstvenom stanju, izdato nakon pregleda u zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, Beograd i upisano na čim studentske kartice.

– Indeks i lična karta na uvid.

Prilikom usleljenja plaćaju se ledeće obaveze: depozit, stanarina i administrativni troškovi.

Druga raspodela za studente starijih godina studija održaće se u novembru. Prijem dokumenta obaviće se u studentskom domu „Karaburma“, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.

Bojana Milovanović

Nova.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: