UNS poziva na predavanje Branka Stankovića, televizijskog novinara koji ljudima prilazi srcem

Izvor:
UNS, foto: Pres centar UNS-a

Nagrađivani televizijski novinar Branko Stanković održaće predavanje u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije (UNS) u subotu, 14. januara, koje će preko Zum platforme moći da prate zainteresovani studenti, novinari i medijski radnici.

Tema predavanja je „Novinarstvo posvećeno ljudima – dokumentaristika i televizijska reportaža“.

Zainteresovani za praćenje predavanja kolege Branka Stankovića treba da se prijave na imejl adresu dragana.bjelica@uns.rs do petka, 13. januara do 15 sati. U prijavi za praćenje predavanja potrebno je navesti: ime i prezime, kontakt telefon i imejl adresu.  Prijavljeni će potom dobiti link za onlajn praćenje predavanja.

Predavanje počinje u 10 sati i trajaće do 11.30 sati.

Emisija „Kvadratura kruga“, autora i urednika Branka Stankovića, na programu Radio-televizije Srbija je punih 20 godina. Da je čovek u središtu pažnje ovog novinara jasno je i iz kratkog opisa emisije: „U matematici, najveća zagonetka je kvadratura kruga. U životu, to je čovek“.

„Kvadratura kruga“, dalji je opis emisije po kojoj je Stanković prepoznatljiv, bavi se ljudima koji su ostavili trag više u odnosu na okruženje: stvaraocima, inovatorima, kreativnim, talentovanim, plemenitim i neobičnim ljudima i njihovim sudbinama.

Branko Stanković (foto: Pres centar UNS-a)

Stanković je autor mnoštva dokumentarnih emisija, više od 30 dokumentarnih filmova, dve drame koje su ekranizovane na RTS-u i knjige „Kvadratura kruga“. Nagrađivan je za filmsko i televizijsko stvaralaštvo.

Dobitnik je UNS-ovih nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“ i „Laza Kostić“ za reportažu „Dubina zločina“. Stankoviću je pripala i nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“.

Branko Stanković je rođen 10. jula 1962. godine u Užicu. Kao student je bio saradnik Radio Užica i lista „Vesti“. Radio je kao dopisnik RTS-a za užički region. Od 2009. godine živi i radi u Beogradu.

Oženjen je novinarkom Slavkom i ima ćerku Ivanu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare