Mirović: Pozvati se „da je glavni ugovarač i pregovarač bio ucenjen“ i poništiti Briselsko-ohridski dokument preko Skupštine i Ustavnog suda

Izvor:
Prada, Foto: Instagram, YouTube

Istina je u ovoj državi proglašena za jeres i ako govorite istinu kao Brkićev Tabloid, ili kao vaš kanal, vi ste onda na udaru jedne nenormalne izdajničke vlasti koju oličava čovek koji je uzurpirao sve tri grane vlasti, a to je Aleksandar Vučić. On je prodao Kosovo i Metohiju Nemačko-francuskim ili Ohridskim planom i dobio je „kart blanš“ da radi šta hoće, izjavio je doktor Dejan Mirović, redovni profeesor Pravnog fakulteta u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, prilikom gostovanja na kanalu Pravi odgovor u emisiji Luča.

Dejan Mirović, Foto: YouTube/ Pravi odgovor

Kako je rekao, Vučić „pokazuje svoj izopačeni karakter u slučajevima hapšenja Milovana Brkića i apsolutno svakoga ko nema zaštitu Amerikanaca“.

MIrović je konstatovao da Vučić poput Tita gaji kult ličnosti.

– I vi i ja smo prisustvovali suđenju Brkiću i ja sam bio šokiran kao pravnik. Radio sam sedam godina u Haškom tribunalu, nešto znam o pravu, redovni sam profesor, ali to nikad nisam video, čak ni u Haškom tribunalu, a uža specijalnost mi je baš taj verbalni delikt. Sudija je doneo drkonsku presudu, a jedan od dokaza na kome se temelji je nekakav anonimni bot sa Tvitera. Takvo kršenje procesnih i drugih normi nisam video nigde, osim na suđenju za takozvani državni udar u Crnoj Gori 2016. godine – istakao je Mirović.

Prema njegovim rečima, „Aleksandar Vučić je bio toliko drzak i osion“, da francusko-nemački plan i njegov ohridski aneks nije hteo da pokaže poslanicima opozicije početkom februara, „već je njihovo reklamiranje Poslovnika iskoristio za nekakvu histeriju i urlikanje“.

Mirović je naglasio da taj plan predstavlja priznanje Kosova.

– Taj plan počinje da funkcioniše. Vučić govori da je usmeno pristao, ali nije potpisao. Međutim, po Bečkoj konvenciji usmeno priznanje je i dalje validno – podsetio je profesor međunarodnog prava.

Foto: YouTube/Slavija info

Na pitanje kako poništiti Vučićev usmeni pristanak na Briselsko-ohridski dokument, rekao je da treba ići i preko Skupštine i preko Ustavnog suda, ali i pozvati se na Bečku konvenciju „da je glavni ugovarač i pregovarač bio ucenjen“.

– On je čovek koji je apsolutno ucenjen kriminalnim okruženjem i kriminalnim aferama i to je toliko poznato da čak i NJujork tajms preko okeana piše o tome – ukazao je Mirović.

On je govorio o studentu iz Niša Dimitriju Dimiću koji sa srpskom zastavom i Biblijom štrajkuje glađu u parku ispred Predsedništva Srbije. Kako je rekao, taj student smeta i Vučiću i prozapadnoj opoziciji, pa su i jedni i drugi pokušali na ovaj ili onaj način da ga sklone. Vučić je slao policiju, pa potom batinaše u crnom koji su pretili studentu, a izvršio je i pritisak na porodicu, odnosno roditelje studenta, da ga pozovu da se vrati kući.

On je rekao da je na isti način prećeno i porodici Nebojše Jovića u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, nakon čega se Jović povukao iz javnosti, odnosnov da iza tih pretnji ne stoji niko drugi nego Vučić.

On je Vučića nazvao „dahijom“, „koji misli da može da radi šta hoće jer iza njega stoje Amerikanci“. Vučića i albanskog predsednika Edija Ramu, nazvao je „novim Borom i Ramizom“. On je uverenja da je „vlast na klimavim nogama“ i da je „režim metastazirao“.

Govorio je i o ruskoj operaciji u Ukrajini, rekavši da veruje da će Rusi potpuno uništiti luke Odesa i Nikolajev. Takođe je naveo da najveća opasnost po Kremlj nisu ni oligarsi ni prozapadna opozicija, već nešto treće. O tome i svemu drugome detaljnije možete saznati u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare