Histerija u regionu zbog Rusije i Mlađana Đorđevića

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje

Da podrška Rusiji i njenoj specijalnoj vojnoj akciji u Ukrajini može biti jako opasna, pokazuje primer lidera pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića.

Đorđevićeva osuda odluke srpskih vlasti da glasa za rezoluciju UN o Ukrajini, te potom njegovo učešće 4. marta na protestu podrške ruskom narodu, doveli su do neviđene histerije kako u regionu, tako i u Srbiji.

Mlađan Đorđević, Foto: Privatna arhiva

Zatečeni činjenicom da je srpski narod u ogromnoj većini na strani Rusije, te da postoji i političar koji nije podlegao antiruskoj histeriji i koji je otvoreno stao na stranu istine, pravde i Rusije, proustaški mediji i javne ličnosti iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, zajedno sa srpskim otpadom oličenim u tzv. građanistima, kućnim ljubimcima anglosaksonskih ambasada, na čijem izdajstvu bi im i Mita Ljotić pozavideo, dovela je do sad neviđene salve uvreda i pretnji upućene Đorđeviću.

Samo jedan tvit je bio dovoljan da se ogoli zapanjujuća količina mržnje prema Rusiji, Srbiji, srpskom narodu i samom Mlađanu Đorđeviću,  koja se nataložila u dvoličnim i licemernim obožavaocima engleske kraljice i izlapelog, botoksiranog starca iz Vašingtona.

Đorđević je nacrtao tokom protesta slovo “Z” koje predstavlja taktičke oznake ruskih vojnih formacija tokom specijalne vojne akcije u Ukrajini, i koje je u međuvremenu preraslo te okvire i postalo simbol borbe protiv neonacizma, borbe za demokratiju, denacifikaciju i istinu, i potom taj snimak okačio na društvenim mrežama.

Nije mnogo trebalo da prođe, pa da jurnu ko veprovi i krmače u teranju, dežurni neprijatelji svega što je srpsko ili pravoslavno.

Prvi je pohitao da se oglasi Nenad Čanak, znani kao drugo lice Vojislava Šešelja, koji je obećao suđenje Đorđeviću kad za to dođe vreme. Nema sumnje da bi Čanak sudio i presuđivao po kratkom postupku kao i njegovi komunistički preci,  srećom, ovaj pajac, zastupnik interesa Mila Đukanovića, nema nikakvu političku težinu u Srbiji.

Zatim je krenula navala, u Srbiji omraženih i nebitnih, ali dobro plaćenih i od NATO podržanih beskičmenih javnih ličnosti, koji su kao talog doplivali sa svim onim dobrim što je 5. oktobar doneo.

Bivša ambasadorka, drugosrbijanska zagovornica pristojnosti i normalnosti, Vesna Pešić,  demonstrirala je svoju građansku pristojnost napisavši Đorđeviću da “jede govna”,

Za “jedenje govana” Vesna Pešić je dobila podršku većeg broja sredovečnih korisnika jeftinog heroina i zaludnih, prestarelih domaćica, sklonih danonoćnom konzumiranju alkohola i plaćanju usluga momcima u punoj snazi.

Posle Vesne Pešić, na Đorđevića su se ostrvili Dragan Šutanovac, Milan Antonijević, kruševački Šerlok Holms – nakaza Stevan Dojčinović, kao i mnoge znane i neznane, stvarne i izmišljene zamlate, koje ma koliko bile zamlate, imaju jako opasne namere i moćne zaštitnike.

Jedno slovo “Z” je pokrenulo nezapamćenu fašističku retoriku protiv Đorđevića, traži se njegovo hapšenje,  proterivanje i poziva se na ubistvo.

Traži građaneri od Dragana Đilasa da se ogradi od Đorđevićevih stavova, preteći da neće glasati za njegovu opciju na izborima ako to ne uradi.

Tzv. opozicija okupljena oko Zelenovića i Ne davimo Beograd i ovo koristi kako bi preotela koji glas koaliciji okupljenoj oko SSP, što još jednom dokazuje da rade za Aleksandra Vučića. Što je najgore, u svojoj osudi Rusije idu i korak dalje od Vučića, pa na sav glas zahtevaju uvođenje sankcija. Briga njiih i za Rusiju i Ukrajinu, nego ovako pokrivaju Vučićevu izdaju Rusije, a on će to već znati da ceni.

Pisanje kako domaćih, tako stranih i medija u regionu o Mlađanu Đorđeviću je tek posebna priča. Đorđević je po njima glavni čovek Rusije na Balkanu i odgovoran je za sve što se dešava u regionu a vezano je za Rusiju.

BiH portal Istraga.ba, za koji se pretostavlja da je pod uticajem Bebe Popovića, prilikom svake Đorđevićeve posete  Republici Srpskoj, svojim tabloidnim ratnohuškačkim tekstovima diže paniku i stvara nepotrebne tenzije i netrpeljvost među narodima u BiH.

Radio Slobodna Evropa komentarišući to što je Đorđević pozdravio odluku Rusije o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike, stavlja mu na teret što se u Moskvi ranije sastajao sa Aleksandrom Babakovim, koji je dugo bio specijalni izaslanik predsednika Rusije Vladimira Putina za Srbiju, i pripada grupi ruskih zvaničnika koji se nalaze pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i EU.

Podgorička Analitika podseća da je Milo Đukanović markirao Đorđevića kao aktera iz Srbije koji radi na ujedinjavanju opozicije i širenju srpskog i ruskog uticaja u Crnoj Gori, da je bio krajnje aktivan tokom litija, a u januaru ove godine obrušio se na aktuelnog mandatara Dritana Abazovića.

Upravo u januaru, piše Analitika.me,  Đorđević je hvalio rezultate Vlade odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića, govorio kako je Abazović “vidio da Milojko Spajić raste i da postaje važniji od njega, posebno u međunarodnoj zajednici” i da to “nije mogao da podnese”.

Pre nekoliko dana, Đorđević je na Tviteru napisao za Abazovića da je “izdajnik”, piše Analitika u tekstu u kojem izveštava o beogradskom protestu podrške ruskom narodu.

Jedna rečenica u tekstu Analitike nam daje odgovor na to otkud toliki napadi na Đorđevića ovih dana i otkud toliki strah od njega.

“Đorđevića su početkom prošle godine iz više opozicionih partija nezvanično videli kao zajedničkog kandidata za predsednika Srbije“, podsetili su u tekstu na portalu Analitika.

“Kandidat za predsednika Srbije” Mlađan Đorđević, ono je što najviše boli i plaši i Aleksandra Vučića, i njegovu tzv. patriotsku opoziciju sa Boškom, Milicom, DSS i raznoraznim službinim projektima.

“Kandidat za predsednika Srbije” Mlađan Đorđević boli i plaši i ovu proevropsku jer bi Đorđevićeva kandidatura pokvarila mnoge dogovorene priče i bila bi jedina i bukvalno jedina antivučićevska politika, i zašto da ne, iskreno proruska i prosrpska priča.

Srećom po njih, ni Đorđević, ni njegov pokret nemaju nameru da izlaze na mafijaške, već dogovorene i već odlučene izbore, pa će tako Vučić završiti što je naumio, međutim, kao što vidimo, na globalnom planu se svašta dešava i niko ne zna šta će sutra biti, a kamo li do i od 3. aprila.

Verovatno su toga svesni ovi koji su se ostrvili na Đorđevića, iako on neće učestvovati na izborima, i otud tolika panika i strah jer – najgore je kad te muči nečista savest i neplaćeni računi.

Miša Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
naxis605
1 godina pre

Mlađo samo napred neobaziri se na stoku bezrepu.