Otvoreno pismo Zagorki: Presuda Bošku Savkoviću znak da ste živi, zdravi i u dobroj kondiciji

Izvor:
Politički.rs, Foto: MC, Pixabay

Vrlo i bogzna kako poštovna gospođo Zagorka (Dolovac)

Sitnu knjigu piše Lebrecht Gaspar

Obraćam vam se javno i pismom, ne baš toliko što ste mi daleko od srca, što i nije daleko od istine mada ne mojom zaslugom, opet, verujte mi na reč ponajviše zbog toga što mi blago rečeno izazivaju strepnju mnogobrojni javno izrečeni strahovi da ste nestali, ne samo iz javnog života, što izaziva strh i sumnju da vam se ne daj bože nije neko zlo dogodilo, na primer da ste pali u nemilost Njegove ekselencije gospodinu poglavniku. Mada, razlog je i zbog nemogućnosti da doprem do adrese vašeg prebivalište, ili bar mogućag boraviše, jednog ili više (razumem ja šta je to konspirativnost i život u ilegali).

Ako se ne varam, gospođa Marinika Tepić je ne tako davno čak prijavila nadležnim organima vaš nestanak. Žalosno je što su vas mnoge javne ličnosti zaborvile i ne spominju vas. Verujte mi na reč ja vas nisam zaboravio, naročito ne u ovim, po naše društvo i državu, koja se doduše poput Vas, verovatno zbog mnogobrojnih opasnosti kojima je izložena takođe povukla, možda i u dublju i konspirtivniju ilegalu. Doista izražavam svoje najdublje, skoro atavističke starahove da vam se nešto dogodilo. Opet, kap koja je prelila čašu predstavljaju šapati koji kolaju gradom pa su tako doprli i do mene da su čak i relacije na kojima se krećete prava misterija nakon onog pojavljivanja u holu zdanja najvišeg narodnog doma, pa mi stoga ne pada ni jedna logična ili razumna adresa na pamet na koju bih Vam mogao uputiti pismo. Naravno i pored sve te razumljive tajanstvenosti i dugogodišnjeg izbivanja iz javnosti, a doista ne znam da li i sa funkcije koju obavljate, živim u iskrenoj nadi da ste i pored tolikih ličnih žrtava ipak živi i zdravi.

Opet, verujte mi na reč, nisam ni malo u dvojbi, čak sam siguran da ste prezauzeti i da i dalje s puno ljubavi i elana u svojoj skromnosti marljivo radite na odbrani ustavnog poretka, kao i lika i dela najvećeg sina našeg naroda ali i njegove maloletne dečice, naročito ovih dana kada toj našoj, iz naroda iznikloj dinastičkoj kući, preti smrtna opasnost od orkestriranih divljačkih svakolikih napada pojedinaca i grupa, pa i već nedeljama uočljivih divljih hordi lešinara i ostalog šljama (plaćenih iz inostranih cenatara moći koji prizivaju obojenu revoluciju) instruisanih da napadaju navrhvođu kako bi uništili lepu nam našu Srbadiju, lidera regionai garant mira na ovim prostorima, kako po beogradskim trgovima i ulicama bezprizorno arlauču i zločinački prizivaju smrt legitimnog i legalnog, voljenog nam predsednika svih građana.

I upravo promptno i nadasve efikasno delovanje vaših podređenih zamenika prilikom otkrivanja, isleđivanja počinica gnusnog dela, pozivanja na nasilnu promenu ustavnog poredka, Boška Savkovića, daje mi nadu da ste živi, zdravi i u dobrom, radnom raspoloženju a bogami i kondiciji. Fascinantna je u tom predmetu vaša demonstrirana efikasnost. I ubedljivost! Kako ste uspeli da tako efikasno i nadasvebrzo izvučete priznanje krivice i zlonamernosti upravljene prema državi Sorabiji preko poziva na linč i bešenje neponovljivog velikog i u narodu omiljenog navrhvođe, zamene ostaje misterija.

Foto: N1

Ipak, žaloste me događaji u skupštinskom zdanju. Briljantni umovi poput Nebojše Bakareca, Vladimira Đukanovića, Nevene Đurić, Milenko Jovanov ili Nataše Jovanović, o dr Orliću neću ni da pričam, upinju se da nedovoljno obaveštenim građanima, zaluđenim lažima tajkunskih medija, pokažu i dokažu destruktivnost lažnih protesta i njihov antiustavni karakter usmeren na rušenje našeg poglavnika koji uživa širom svet nepodeljeno poštovanje i uvažavanje kao uostalom i sva njegov porodica i naslednici naročito, koji svi skupa ispoljavaju ogromnu sinergiju koja bi trebalo da ostvri dugo sanjan hiljadugodišnje sorabijsko carstvo na dobro poznatim granicama koje čak ni vojvoda Šešelj nije dosanjao. O Caru Dušanu da i ne govorimo.

Ali avaj, zlonamernim posmatračima i pratiocima skupštinskog rijalitija deluje neubedljivo njihovo ponavljanje samo i isključivo imena jednog (slovima i ciframa) subverzivnog Boška Savkovića, bez obzira što su krajnje efiksasno usled priznanja imenovanog (čemu se tajkunski mediji nisu ni u snu nadali) začepili usta vajnim i lažnim borcima za evropske vrednosti, demokratiju i ljudska i građanska prava, naročito na ona koja podvode pod pravo na izražavanja mišljenja. Brate, neubedljivo je. Doista, zar niste mogli da pronađete ako ništa više bar među navijačima sapartizanovog juga, među „Principima“ kog dobrovoljca. Ta šta je za njih ta sitnica. Kada je mogao Boško, mogu i oni. Pa to je takoreći ništa za dobrobit koja im se od strane blagonaklone vlasti pruža.

Pa ako je tako, eto, spreman sam da se lično zaopštu stvar žrtvujem. Zato vam ovim pismom nudim svoje dobre patriotske usluge, biću sve što hoćete, eto, blanko ću vam potpisati izjavu da svesno, zlonamerno, vođen neprikrivenom i neopisivom mržnjom prema navrhvođi, njegovim potomcima i sledbenicima a posebno prema slobodarskoj i nezavisnoj Sorabiji pozivam neprosvećene i zavedene građane na nasilno rušenje ustavnog i svakog drugog poretka, uključujući i poredak Ušaka Dugouška, Garfilda, braće Dalton, Džokera iz Gotam Sitija, Supermena (kakav je naš navrhvođa i inače), ptice trkačice, vuka i tri praseta ili Snežane i 7 patuljaka, čak i Bambija ili slončeta Damba.

Samo zovite i ja ću dotrčati s štrikom i obešenom lutkom svih navedenih nepokolebljivih ustvotvoračih predstavnika koji su vam legli na patrijotsko srce. Ma, ne morate ni dazovete, koliko na prvom okupljanju tih štakora i bednika podmetnuću im vešala i na vešalima, što da ne samog zekana Uška Dugouška. I naravno, u džepu ću imati pripremljeno priznanje.

E sada (neka to ostane među nama) uz pretpostavljenu diskreciju, za moj patrijotski napor uz svu moju skromno pokorno očekujem adekvatnu i nesebičnu nagradu od našeg zajedničkog srcu priraslog poglavnika Ace&brace&kriminalco. Znate kako je, teška su vremena, tek da pokrijem (sve obilnije) nužne troškove.

Vaš odani i patriota vazda na usluzi
Lebrecht Gaspar

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare