Poseta Rusiji koja je izazvala veliku uznemirenost na Andrićevom vencu, i vidljivo oblizivanje Ivice Dačića

Izvor:
Politički.rs

Tokom svoje nedavne zvanične posete Ruskoj Federaciji septembra 2021, predsednik pokreta Oslobođenje, Mlađan Đorđević, sreo se i razgovarao sa mnogim značajnim osobama ruskog javnog i političkog miljea. Najveću pažnju izazvale su fotografije sa sekretarom za medije predsednika Rusije Vladimira Putina, Dmitrijem Peskovim i sa “glavnim Putinovim čovekom za Balkan”, Aleksandrom Babakovim.

Još se fotografije nisu ni “osušile”, a u srpskim medijima osvanuo je naslov “Plan za rušenje Vučića”, koji je izazvao lavinu komentara i veliku uznemirenost na Andrićevom vencu, gde se iz petnih žila upinju da razjasne s koje strane duva vetar.

Naravno, nije u pitanju nikakva zavera, kako su to hteli da predstave režimski mediji, već ideja kako u skladu sa zakonima i Ustavom Srbije izvršiti mirnu tranziciju vlasti po očekivanoj Vučićevoj ostavci.

I Rusiji je postalo jasno do koje mere je Aleksandar Vučić sa svojim saradnicima upleten u visoki kriminal i korupciju, ali ono što ih najviše boli je činjenica da je Zapad ucenama uspeo da pritisne Vučića da rušenjem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu i priznavanjem “legaliteta” Kristijana Šmita, udari na temelje međunarodnog prava, što je kap koja je prelila rusku čašu.

Ni kriv, ni dužan, u centru pažnje ruske i svetske javnosti našao se Ivica Dačić.

Iako je dobro poznato da je deo srpske kriminalne piramide, ustavni položaj drugog čoveka u državi postavlja ga u poziciju da po silasku Aleksandra Vučića, privremeno rukovodi državom. Očekivano, Dačić trenutno panično pokušava da se “opere” od svoje predstojeće ustavne uloge, odbacujući bilo kakvu vezu sa “planom”, ali vidljivo se oblizuje i sprema da uskoči kada za to dođe vreme. Ni prvi, ni poslednji put, ali prihvatljivo i Istoku i Zapadu.

Dačić mudro dezintegriše SPS integrisanjem u vladajući SNS, gledajući da na taj način obezbedi još jedno političko preživljavanje po uhodanom scenariju koji je nedavno uspešno odradio Šapić. SPS-u tradicionalno naklonjeni krugovi u Rusiji ukazuju da će “integrisani” Dačić po Vučićevom odlasku preuzeti kontrolu nad SNS-om, za šta je dokazano kvalifikovan, čime bi Vučićev proces “diversifikacije” ruskog gasa ostao mrtvo slovo na papiru, a Srbija stavila tačku na hibridni rat protiv Rusije.

Da bi ovo sprečili, Vučićevi savetnici – Toni Bler, Bil Klinton, Gerhard Šreder i Angela Merkel, poreskim novcem svih građana Srbije plaćaju pojedine “korisne idiote” sa istoka, a pre svega ruski sajt “Balkanist” i njegovu perjanicu Jelenu Ponomarevu, da se iz Rusije, navodno zvanično, obračunavaju sa neistomišljenicima Aleksandra Vučića.

U tekstovima koje objavljuje Balkanist, Ponomareva ističe teze od kojih svaka zaslužuje odgovarajuću medicinsku pažnju, što je u potpunoj harmoniji sa naručiocima. Po njoj Aleksandar Vučić treba sa svojim protivnicima da se obračunava po boljševičkom principu – nema čoveka, nema problema, a to se pre svega odnosi na likvidaciju lidera pokreta Oslobođenje, Mladjana Đorđevića, koji bez dlake na jeziku i čvrstim argumentima raskrinkava izdajničko-kriminalnu pozadinu Vučićevog režima (https://nacionalist.rs/da-li-zapad-koristi-srpsku-opoziciju-da-bi-posvadjao-moskvu-i-beograd/).

Najveći Đorđevićev “greh” je činjenica da je on jedini srpski političar čija se prima i čuje u Rusiji, a odjekuje Zapadom, što po Ponomarevoj nepotrebno “uvlači” Rusiju na Balkan za koji “nijedna velika sila nema interesovanja”. Ove budalaštine izazvale su žestoku reakciju u ruskim medijima, koji su listom osudili nesuvisle ispade Balkanista.

Đorđević sa Anom Filimonovom, naučnim saradnikom Instituta za slovenske studije Ruske akademije nauka

U autorskom tekstu “Ponomarjova će pokrenuti Treći svetski rat na Balkanu“, Ana Filimonova je na svetlost dana iznela sve prljave i zakulisne radnje na relaciji Vučić-Balkanist-Soroš, uz veoma jasnu pozadinu koja Balkanist stavlja u proizvod ne samo “Vučićevih anglo-saksonskih savetnika”, već i “Vučićevog prijatelja Soroša”. Filimonova tvrdi da Balkanist služi “satanizaciji srpske opozicije i narušavanju tradicionalnih vrednosti srpsko-ruskih odnosa”, dok budžet Srbije i Soroš gomilama novca podgrevaju Vučićev hibridni rat protiv Ruske Federacije, što udara na osnovne principe međunarodnog prava iz Helsinškog sporazuma i Rezolucije 1244 za koje Vučić, Šreder i Merkelova žele da “leže ispod ruševina berlinskog zida”.

Neo-kolonijalni i kriminalni režim Aleksandra Vučića upregao je sve resurse u diskreditaciju Rusije, međunarodnog prava i suštinsku dezintegraciju Srbije, a zarad sopstvene konsolidacije i preživljavanja u uslovima kada ulančani partijski i kriminalni interesi više ne prezaju ni od proizvodnje ljudskih ćevapčića. Na tu “priču” i skrivenu šansu iz potaje gleda Ivica Dačić, a po ruskim izvorima poglede su uperili i ostali “ruski kadrovi”, Bajatović, Ružić, Karić i Popović, koji preko “zaboravljenog” Nikolića i “prestolonaslednika”, blinkaju i ka Britancima, odakle je izvorno SNS potekao.

U takvom srpskom političkom okruženju odskočio je Mlađan Đorđević, koji je postao jedini političar koji može i sme da stane Vučiću na crtu, pa stoga predstavlja “opasnost” koju treba eliminisati po već pomenutom boljševičkom principu, a po ugledu na slučajeve “Cvijan” i “Ivanović”.

Miša Milovanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar