Alimpić: Ne lažite više, hoćete deponiju u Rađevini! Privesti pravdi sve umešane u projekat “Jadar”

Izvor:
Politički.rs

Marija Alimpić ispred pokreta Zaštitimo Jadar i Rađevinu, u svom video obraćanju, iznela je nove detalje vezane za projekat Jadar i deponiju litijuma. Tom prilikom je naglasila da nikakva pobeda dosadašnjim protestima nije ostvarena, već će pobeda biti zabrana svakog kopanja litijuma na teritoriji cele Srbije i privođenja pravdi sve umešane u projekat “Jadar”.

Marija je potom ješ jednom iznela istinu o deponiji, koju uporno kriju vlast, samozvani nezavisni mediji i samozvani ekolozi, a istina je ta da je deponija litijuma planirana u Rađevini, na površini od 360 hektara, te da su sve ostale priče o deponijama bacanje prašine u oči.

Ona je objavila na društvenim mrežama:

“Slične, gotovo identične izjave ali nažalost ni jedna nije istinita.

Prvo objašnjenje po ne znam koji put:

U PPPPN-u postoji samo jedna deponija, u Rađevini, na Miškovcu ili kako Rio Tinto više voli, u Štavicama. Na 360 hektara! Netaknute Prirode!
Tako je planirano i tako piše.

Da je u pitanju krađa + dezinformacija govori činjenica da nigde ne piše niti je pisalo u zvaničnom dokumentu da je deponija uopšte u Jadru i da se izmešta.

Kako je moguće deponiju površine 360 hektara sa branom vidine 60 metara premestiti na područje od 19,5 hektara, pa sad istu tu deponiju od 19,5 hektara premestiti na 360 hektara?

Imate li pameti i ti Vučiću i ti ucenjeni što mu nabacuješ loptu, a i vi koji sve to možete da objavite a da pri tom ignorišete neverovatnu količinu 100% tačnih podataka koje vam nudimo? Koji IQ je potreban da bi se razumele ove stvari? Ili je po sredi samo interes i samo interes?

Planirali su da deponija rudarskog otpada (ono što se iskopa dok se pravi rudnik) na 19,5 hektara bude u Jadru, između reka Korenita i Jadar.

To je razlog zbog kojeg su se meštani pobunili, to i sami kažu na mnogim snimcima.

Tražili su da se deponija izmesti od kad su se prvi put pobunili.

Tražili su to otvoreno od Vučića.

Više puta smo na to upozoravali, rekla je većina da smo zli i sujetni.

Nije tačno da se deponija sad izmešta u Štavice, tamo je bila i ostaje, po planu razume se. Pa mi se od početka zovemo Zaštitimo Jadar i RAĐEVINU. Rađevina je od početka u Prostornom planu.

Dakle, po hiljaditi put mi objavimo novost a onda N1 pozove nekog ko će to da protumači kako odgovara vlasti i kompaniji, da su eto napravili ustupak.

Dokle mislite da se pravite nevešti vi iz N1? Da li ovo znači da radite za rudnik?

Isti ovi mediji govore samo o 4% deponije.

Ne spominju 96% deponije koja je u početku u Rađevini.

Ovde se radi o prevari i to velikoj. Priča se o 4% deponije dok rudnik niko od njih ne pominje!

Nemoj da pišete više „jao sujetni ste bla bla jao pa hajte zajedno bla bla“
Nema kmekanja, đavo je odneo šalu.
Samo raskrinkavanje.

Rudnika neće biti!!!”

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar