Alimpić: Ovo je predizborna farsa Ane Brnabić, tražimo KRIVIČNU ODGOVORNOST, nastavljamo borbu dok se ne ispune SVI zahtevi

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen Facebook, N1

Posle konferencije za novinare na kojoj je predsednica Vlade Srbije saopštila da je na sednici Vlade ukinuta Uredba o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom “Rio Tinto”, javnosti se obratila Marija Alimpić ispred udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu.

Alimić je navela da će se tek videti da li je sve to tačno što je premijerka navela, ali i ako jeste tačno, Marija je navela razloge “zašto nismo još pobedili”:

– “Moraju se poništiti lokacijski uslovi koji su dobijeni na osnovu tog prostornog plana.

– Mora se namena zemljišta vratiti iz građevinskog u poljoprivredno i šumsko.

– Moraju se procesuirati ljudi koji su učestvovali u ovom organizovanom kriminalu! Dakle, neko je zloupotrebio svoj službeni položaj, neko je izdavao ilegalne dozvole, Vlada je to ilegalno 2016. unela u Prostorni plan Republike Srbije i to mora da se izbaci da bismo mi počeli u opšte i da mislimo da je taj projekat odbačen”, rekla je Alimpić.

Marija se zahvalila novinarki sa N1 koja je u ime udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu postavila Ani Brnabić pitanje o zabrani kopanja litijuma, pitanje o tome šta če biti sa 528 bušotina i šta će biti sa štetom koju je kompanija RioTinto nanela, na koje je Brnabić izbegla da da odgovor mašući nekakvim papirima.

– “Premijerka je umesto odgovore na naša pitanja tvrdila da su zahtevi ispunjeni, međutim, to su zahtevi Save Manojlovića i Kreni promeni koji su ‘ispunjeni’ tako što za referendum nije potreban cenzus a narodnu inicijativu praktično niko neće moći da pokrene: To nisu naši zahtevi, to su polovični zahtevi i ja i Zvezdan Kalmar smo više puta to objašnjavali. Mi iz Koalicije za održivo rudarstvo i Zaštitimo Jadar i Rađevinu smo zahteve Vladi poslali još 16. decembra 2021. i Ana Brnabić njih nije pročitala, pa nije jasno na osnovu čega ona odlučuje koje i čije će zahteve ispunjavati“, zapitala se Alimpić.

– “Sam izbor zahteva koji je ispunjen nas uverava da je ovo samo predizborna farsa. Mi nastavljamo dalje borbu, dok se ne ispune naši zahtevi i dok konačno neko u ovoj zemlji ne bude snosio krivičnu i materijalnu odgovornost za ono što radi”, istakla je Marija.

Pogledajte celo obraćanje Marije Alimpić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare