Beba podmetnuo “Mauricijus” Vučiću? Odlazak Bebe – znak da je Vučić pušten niz vodu?

Beba podmetnuo “Mauricijus” Vučiću? Odlazak Bebe – znak da je Vučić pušten niz vodu?

O uticaju Bebe Popovića na nastanak Srpske napredne stranke, a zatim i na njenu propagandu, naveliko se i pričalo i znalo, a on je važio kao jedan od glavnih idejnih tvoraca politike vladajuće stranke.

Bitnu ulogu Popović je istovremeno imao i u Crnoj Gori, sve do nedavno održanih parlamentarnih izbora.

Od izvora iz Đukanovićevog DPS-a saznajemo da je Popović, još tokom izborne kampanje, raskinuo saradnju sa Đukanovićem, što je bio znak da je tadašnja vlast izgubila podršku Zapada.

Popović je imao značajnu ulogu i u delovanju Demokratske stranke i Zorana Đinđića, koja je posebno bila vidljiva posle Đinđićevog ubistva.

Da Beba Popović radi za britansku obaveštajnu službu, javna je tajna. Ta činjenica je poznata svakom ko se bavi politikom u Srbiji, kao i činjenica da se Velika Britanija više od jednog veka meša i utiče na sve bitne događaje u Srbiji, od započinjanja ratova, pa do  izbora vladara, vlade, ministara, patrijarha, vladika…

Od 5. oktobra 2000. britanska tajna služba je zagospodarila u svim sferama društva, pa bez njene saglasnosti više se ne može postaviti ni načelnik lokalne policije ili predsednik opštinskog suda, a kamoli neko na neku veću funkciju.

Svakom političaru, bilo na vlasti, bilo u opoziciji je to jasno i zato se o tome ćuti, i zato se građanima Srbije krije podatak da nije Aleksandar Vučić gospodar njihovih života, već je to engleska kraljica. Vučić je samo izvršitelj njenih želja, a Beba Popović je tu da medijski pokrije sva njegova zlodela i da ga kontoliše u tome koliko će šta dati drugim zainteresovanim stranim silama.

Informaciju o tome da je došlo do razlaza Popovića i Vučića u javnost je plasirao predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, mada se ta informacija pojavila pre Vučićevog odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate, što je tumačeno da Vučić, preko Saif Aldaherija, direktora za bezbednost Emirata, traži novu zaštitu i kopču, kako sa službama Velike Britanije, tako i sa službama SAD, te da je to bio pravi razlog njegovog iznenadnog putovanja.

Vučić i Saif Aldaheri, direktor za bezbednost Emirata

Po svemu sudeći, odlaskom Bebe Popovića, velike su šanse da je Vučić ostavljen na cedilu a da u Emiratima nije dobio to što je tražio i da je od Britanaca pušten niz vodu.

Kriminalne afere koje ga okružuje sve će manje moći da zatrpava, a o traljavosti kojom se to radi odlaskom Bebe Popovića, govori i zadnji promašaj sa Novostima, Đilasom, Dojče bankom i Mauricijusom.

Kako saznajemo iz diplomatskih krugova, Vučiću i njegovom timu je sam Beba Popović, u tajnosti, preko Željka Mitrovića, podmetnuo famozne “papire iz Mauricijusa”, a ovaj se bez provere upecao i bacio u pogon svoju medijsku mašineriju, pa je na muci kako da se od te laži, koju je sam gromoglasno najavljivao, sad opere.

Isti izvori nam navode da je to Bebina osveta za neke neizmirene Vučićeve obaveze, i opomena da je to tek početak problema koje Vučića očekuju.

– “Siguran sam da će, sve što sledi u narednom periodu, dovesti do toga da se SNS pocepa na više delova, dešavaće se vrlo zanimljive stvari, biće burno proleće i leto, pa će izbori biti raspisani na jesen”, priča nam naš sagovornik i dodaje da će, “eventualni izlazak opozicije na te izbore biti znak da su Britanci delimično oprostili Vučiću, ali uz uslov da vlada u koaliciji sa, po britanskim kriterijumima pogodnom opozicijom. Ne bude li opozicija, po drugi put izašla na izbore, biće to konačni kraj Aleksandra Vučića, i znak da među opozicionim političarima postoji hrabrost i volja da se ne povinuju baš svakom interesu Zapada, kao i da su spremni da se bore da Srbija bude, što je više moguće, slobodna, samostalna i nezavisna država”, zaključuje naš sagovornik.

Miša Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare