Medijski cirkus bio je priprema za izdajničke postupke Vučića u Tirani

Izvor:
NSPM, Foto: Printscreen YouTube, Instagram/buducnostsrvijeav

Šta je Vučić potpisao u Tirani

Šestog decembra 2022. godine šefovi država i vlada i funkcioneri EU i takozvanog Zapadnog Balkana su usvojili Deklaraciju iz Tirane (pun naziv: Deklaracija iz Tirane: Samit EU-Zapadni Balkan).

Dejan Mirović

Deklaracija je izrazito antiruski nastrojana, pokazuju pravila tumačenja međunarodnih akata koje je u našoj pravnoj nauci definisao aklademik Milan Bartoš (egzegetički, teleološki i istorijski metod). U članu 1 Deklaracije iz Tirane je naglašeno da Rusija eskalira agresorski rat protiv Ukrajine i da ugrožava evropski i globalni mir i bezbednost. U članu 4 se ponovi navodi da Rusija eskalira agresorski rat protiv Ukrajine i ističe se, u tom kontekstu, da je neophodno uvođenje „restriktivnih mera“ protiv Moskve. Član 9 poziva na posvećenost postizanju „sveobuhvatnog i legalno obavezujućeg sporazuma“ između Beograda i Prištine. U članu 11 Deklaracije iz Tirane se ističe da Rusija ima isključivu odgovornost za tekuću energetsku i ekonomsku krizu. U članu 13 se navodi da je potrebno smanjiti zavisnost od ruskog gasa. Član 24 naglašava potrebu za većom saradnjom u oblasti bezbednosti povodom „ruskog rata protiv Ukrajine“.

Aleksandar Vučić je bespogovorno i bez ikakve rezerve pristao na antiruske o antiustavne formulacije sadržane u Deklaraciji iz Tirane. U skladu sa članom 7 Bečke konvencije o ugovornom pravu iz 1969. godine Vučićev pristanak na antiruske članove Deklaracije iz Tirane obavezuje Republiku Srbiju. Dakle, Vučić se obavezao da će uvesti restriktivne mere/sankcije protiv Ruske Federacije. Prihvatanje Deklaracije iz Tirane, posebno člana 9 o obavezujućem sporazumu između Beograda i Prištine pokazuje da Vučića ne interesuje čak ni pravna činjenica da RF drži veto u SB UN za ulazak takozvanog Kosova u ovu organizaciju. U patološkoj želji da ostane na vlasti po svaku cenu, ovaj čovek je otišao i korak dalje u kršenju unutrašnjeg i međunarodnog prava u odnosu na sramna glasanja Srbije u UN protiv RF tokom 2022. godine – prihvatanjem restriktivnih mera protiv RF, koje su sinonim za sankcije.

Printscreen

Medijski cirkus sa dronovima i vojskom, mitinzi u Kosovskoj Mitrovici, pokliči da neće nikada otići u Tiranu ili da će otići premijer Branbić, su bili priprema za izdajničke postupke Vučića u Tirani. Nakon toga, u skladu sa uputstvima njegovog savetnika i ratnog zločinca Blera, Vučić je satima sluđivao srpsku javnost kontradiktornim porukama prema kojima on nije pisao Deklaraciju iz Tirane iako je potpisom pristao na nju i da nije uveo sankcije RF iako se potpisom saglasio sa pozivom na restriktivne mere/sankcije protiv Moskve.

Na kraju je, u skladu sa podmuklom britanskom propagandnom metodologijom, izvukao iz konteksta pristanak tadašnjeg rukovodstva u Moskvi na zapadne sankcije SRJ 1992. godine, prećutkujući da se upravo RF suprostavila bombardovanju SRJ 1999. godine koje je predvodio, podsetićemo, upravo njegov sadašnji ideolog i mentor, ratni zločinac Toni Bler.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare