22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Stefanović: Ne veruju Belivuku kad priča o Vučiću, a veruju mu kad sam ja u pitanju

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da su napadi Veljka Belivuka na predsednika Aleksandra Vučića notorna laž, a odbacio je i sve navode koji njega dovode u vezu sa Belivukom.

“U momentu kada pohapšeni okoreli kriminalci na račun predsednika Vučića lansiraju gomilu bestidnih laži, pojedini mediji ih uzimaju za ozbiljno i bez ikakvog povoda i dokaza dovode mene u vezu sa tim ubicama”, navodi Stefanović u pisanoj izjavi.

 

Dodaje da ako su već mediji ispravno zaključili da su napadi Veljka Belivuka na predsednika Vučića notorna laž jednog ubice suočenog sa pravdom, kako mogu mediji da pomisle da u Belivukovom iskazu ima istine kada je reč o njemu (Strefanoviću).

On se zapitao odakle medijima motiv da veruju vođi kriminalne bande kada govori o bilo čemu.

“Nema ni trunke istine u Belivukovom iskazu, a naročito u interpretacijama tog iskaza na naslovnim stranama pojedinih medija gde se pominje moje ime kao nekog koga ubice tobože brane”, saopštio je Stefanović.

Naveo je i da je istraga protiv Belivuka i njegove grupe započela u vreme dok je on bio ministar unutrašnjih poslova.

“Dakle, kako može okoreli kriminalac, suočen sa neoborivim dokazima za masakriranje, otmice i druga monstruozna krivična dela, da bude kredibilan izvor informacija za bilo šta i mera istine i pravde? A baš to se radi kada se neka njegova banalna komunikacija potura kao dokaz neke moje navodne umešanosti”, navodi se u izjavi.

On poziva da se mediji odluče, da ili veruju Belivuku, pa se onda pridružuju onima koji u svim njegovim lažima vide šansu za političko slabljenje predsednika Vučića, ili mu ne veruju ni reč, što je jedino ispravno.

“Što se mene tiče, ja se sa Belivukom, Miljkovićem, niti bilo kim iz te zločinačke organizacije nikada nisam niti sreo niti čuo telefonom”, poručio je on.

Stefanović je ocenio da je mučno i besmisleno što se po ko zna koji put konstruiše neka nepostojeća aferu između predsednika Vučića i njega.

“Niko ne treba da brani predsednika Vučića od mene, ni nas dvojicu od istine, a ponajmanje masovni ubica koji u monstruoznim lažima traži slamku spasa”, istakao je Stefanović.

On navodi kako zna da Vučić nema nikakvu potrebu da mu šalje bilo kakve poruke preko medija, niti preko stranačkih kolega, i dodaje da ovakvim naslovnim stranama sa napadom na njega niko od inicijatora neće imati nikakvu korist.

“I predsednik Vučić i ja veoma dobro znamo da je dovoljna jedna jedina njegova poruka ili poziv da se povučem, ako misli da je istina išta što je o meni do sada objavljeno u medijima i što pojedinci iz naše stranke možda govore o meni, a ja ću momentalno postupiti po njegovoj odluci. Naš odnos je do kraja otvoren i iskren, kao i prvog dana kada me je doveo u politiku, i to se nikada neće promeniti”, zaključio je Stefanović u pisanoj izjavi.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: