Zapad u Vučiću vidi KRALjA KORUPCIJE koji će obezbediti ekstra profit

Izvor:
Politički.rs

Kratak osvrt na očajnicke pokušaje opozicije da dobije podršku Zapada

Prosto je degutantna činjenica koliko neke opozicione partije za rukav vuku strance, preciznije rečeno Zapad a u poslednje vreme konkretno Ameriku, da ih konačno podrže i okrenu se protiv svog dugogodišnjeg štićenika Aleksandra Vučića.

Piše Milenko Ivankov

Da li neko, ko se iole ozbiljnije bavi politikom, misli da Zapad stvarno ne zna šta se ovde događa od 2012. godine?

Da li neko racionalan misli da Angela Merkel podržava Vučića zbog toga što joj je bitno da nama Srbija bude stabilna i jaka država ili zbog toga što ovde vidi poligon za širenje Nemačke ekonomije i privrede.
Da li neko misli da Nemačka, koji ima mnogostruko veće nalazište rude litijuma od Srbije, već danas, ne bi počela sa iskopavanjem samo kada bi znala da se taj proces može izvesti bez pogubnih posledica po životnu sredinu?

Da li Makron u Vučiću vidi jakog državnika ili kralja korupcije koji će Francuskim kompanijama obezbediti ekstra profit i gradnju metroa po prenaduvanim cenama?

Da li Kina u Srbiji vidi čeličnog prijatelja ili korupcionaški Eldorado gde mogu uništavati životnu sredinu po slobodnom nahođenju, uz davanje izuzetno nepovoljnih kredita i dovođenje svojih zatvorenika na prinudni rad?

Zapad, a u poslednje vreme i deo Istoka, je itekako svestan svega što se dešava na ovim prostorima, čak mislim da imaju bolji pregled stvari nego mi sami. Ali isto tako znaju da Vučić, bez ovako represivnog i mafijaški organizovanog sistema, sa potpunom kontrolom medija i resursa, ne bi mogao isporučiti ni jedan od njima bitnih zadataka.

Bez autentičnih unutrašnjih promena u samom jezgru naseg društveno političkog sistema, nema ni konkretnih promena.

Sve dok budemo tražili pomoć sa strane, moramo biti svesni činjenice da to ima veliku cenu i da je ta cena, bar u prethodnih par decenija, često bila prevelika. Ta cena je nastavak eksploatacije Srbije, samo sa drugim kolonijalnim upravnicima.

Tako da, gospodo opozicionari, na vama je da odlučite da li želite status novih kolonijalnih upravnika ili suštinske korenite promene. Ako želite promene, čizme na noge i krenite kroz Srbije, dosta je bilo salonskih rasprava i skupih koktela. Vreme je za sistemske i oštre rezove.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar