Zbog Vučića, ZLO će pobediti

Izvor:
Pravda, Foto: Printscreen, Pixabay

Otvoreni Balkan znači Srbiju na koljenima: ukinut ćemo vam carine i kompenzirati to što nećete nikada ući u EU, a vi ćete za uzvrat žrtvovati Srbe iz Crne Gore, Srbe iz BiH i na kraju ćete predati Kosovo! Ovo je za Srpski radio Čikago izjavio Dževad Galijašević, ekspert za bezbjednost, islamski ekstremizam i terorizam. Galijašević je musliman vrlo kritičan prema Bakiru Izetbegoviću. Praktično podržava Dodika u svemu. Hladnokrvan je i krajnje racionalan. Napisao je nekoliko knjiga o muslimanskom fundamentalizmu i terorizmu u Bosni i Hercegovini. Mnogi misle da brani srpske pozicije bolje od bilo kojeg Srbina. Drugi opet smatraju da je Dodikov plaćenik i da svojim djelovanjem nanosi velike štete srpskom narodu, posebno u Republici Srpskoj. Pikanterija: Galijašević je čest gost na beogradskim TV medijima (naročito na Pinku), posebno onima za koje se smatra da favoriziraju predsjednika Vučića.

Piše Emil Vlajki, Foto: Pravda

U ovom će se tekstu izložiti osnovni Galijaševićevi stavovi o Vučiću iz datog intervjua. Ali to nije sve. Posebno će biti razmotreno zbog čega je jedna krajnje racionalna osoba tako postupila. On to nije napamet kazivao, što govori o visokoj osjetljivosti odnosa između sadašnjih vlasti Republike Srpske i Srbije za koje mnogi smatraju da su na nivou raskida. Evo kako Galijašević ocjenjuje Vučića:

Vučić izdajnik

Ljudi mi ovdje često kažu: znaš, Galijaševiću, mi često čujemo priču kako će Vučić izdati, ali on ne izdaje; već dugo čujemo priču da će izdati, a on ne izdaje. To je privid, to je loša procjena, jer on izdaje svaki dan – stvarajući uslove da se izgubi Kosovo. Briselski sporazum je bio izdaja – ZSO nije formirana kao politička zajednica. Izdaja je kada date državnu granicu Šiptarima da vode. Izdaja je kada im date bezbjednost i odbranu. Vučić je, dakle, kao miš grickao državnost i suverenitet Srbije na Kosovu, kazao je Galijašević.

YouTube
Vučić žrtvovao Srbe u Crnoj Gori

Gostujući u programu pomenutog radija, Galijašević je optužio Vučića da je učinio sve da se žrtvuju Srbi u Crnoj Gori. On dalje obrazlaže: Srbija nema mora, a Albanija izlazi na dva mora. Zato je Crna Gora strateško pitanje izlaska Srbije u svijet, a Srbi u Crnoj Gori su borci za tu stratešku dubinu i strateški značaj Srbije. Isto kao što su Srbi u Republici Srpskoj borci za stratešku dubinu Srbije na zapadu. Šta je Srbija bez Srba u Crnoj Gori i bez Republike Srpske i Kosova?

Ilustracija, Printscreen
Vučić ignorira Srbe u Republici Srpskoj

Galijašević dalje naglašava kako Republika Srpska čini sve da sačuva odnose sa Srbijom i Aleksandrom Vučićem, a on se, kaže, ponaša kao da ga se to ne tiče. I njegovi mediji, kaže Galijašević, se ponašaju kao da ih se to pitanje ne tiče. Strašno je da se Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, više brine o Republici Srpskoj nego Aleksandar Vučić. Treba živjeti ovdje i vidjeti kako je Republika Srpska otpisana iz javnosti Srbije, iz političke uloge. Nešto slično se s njom dešava kao i sa srpskom Krajinom u Hrvatskoj koja je bila izdana, završava Galijašević.

Vučić je legalizirao nacistu Šmita koji glumi da je Visoki predstavnik u BiH
Foto ilustracija: Instagram/buducnostsrbijeav

Treba vidjeti kako je Vučić legalizirao Šmita, nacistu poslatog iz Njemačke, koji za sebe tvrdi, koji glumi, da je Visoki predstavnik u BiH. Dovoljno je bilo da Vučić prizna nelegalnog visokog predstavnika. On je time priznao sve štetne posljedice djelovanja tog nelegalnog visokog predstavnika – Šmit mijenja postojeće zakone, on se miješa u predstojeće izbore. Jesmo li čuli Vučićevu reakciju o tome? Nismo, kazao je Galijašević.

Zbog Vučića, ZLO će privremeno pobijediti

Rusija čini sve najbolje za Srbe u Srbiji i BiH. Ona je spriječila u UN da se Srbi proglase genocidnim narodom. Britanija je ta koja svim snagama želi da naškodi Srbima. Njemačka je slijedi, a SAD je podržavaju. Na pomolu je novo stradanje Srba. Ali, to zlo neće pobijediti, neće Bog dati. Mi to, nažalost, nećemo doživjeti, a Srbi za to mogu zahvaliti Vučiću. Rusija će se vratiti na Balkan.

Galijašević nije tako mogao nastupiti bez znanja Dodika
RTRS

U politici nema slučajnosti. Galijašević se bavi politikom pune četiri decenije. Uvijek zna točno što govori i ne pravi greške te vrste. Ovo je dakle bilo ciljano da se diskreditira predsjednik Srbije. Ujedno, to je i opomena o mogućim fatalnim poslijedicama za njega ukoliko nastavi s takvom politikom, posebno prema Rusiji. Sve u svemu, u Galijaševićevoj interpretaciji, mora da su odnosi između Vučića i Dodika toliko loši, da je oštra konfrontacija među njima jedini mogući način komuniciranja. Pitanje svih pitanja: Koliko se Rusija slaže sa ovakvim stavovima Galijaševića?

Prema Galijaševiću, Republici Srpskoj se ne piše dobro

Posljednje rečenice Galijaševića iz intervjua su krajnje deprimirajuće. Po njegovom mišljenju, ZLO će privremeno pobijediti u Srbiji i Republici Srpskoj i dugo će tamo ostati. Konkretno, to znači da će Vučićeva politika pobijediti, a da će Dodik ubrzo nestati sa političke scene.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare