Zoran Starčević: Niko nije iznad zakona, osim onog ko ga donosi

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Instagram/djokernole

Sećajući se sa gorčinom dana kada je mojim sinovima i meni, na aerodromu poništena USA viza kao neodgovarajuća i zabranjen ulazak i cela Trio Balkan Strings USA turneja, osećam da su gubitak, neprijatnost i sve drugo polako izbledeli, osim poniženja umetnika, ali o tome možda drugi put.

Piše Zoran Starčević, Foto: Privatna arhiva

U milionima komentara o Novaku, u svetu je rečeno, nažalost, mnogo više lošeg, potpuno nezasluženo i nepravedno, kao da su mnogi jedva čekali sve ovo. Možda zbog svega pomenutog iz drugog ugla vidim ovaj skandal, pravni proces i situaciju.

Dakle:

Novaku su saopštili pravila:

Izvlaćićeš jednu od 2 šibice, ako izvučeš kraću, ne igraš, ako izvučeš dužu, izvlačićeš ponovo. Ako opet izvučeš dužu, imamo zakonski čelendž (challenge), ako ipak sudija potvrdi u tvoju korist, šef ipak ima ličnu moć i pravo na dodatni čelendž, jer ne veruje ni sudu ni očima. Samo on ima pravo na primenu i promenu posebnih pravila, pa i da poništi servis, meč, pa i vizu, dok sve ne bude po zakonu.

A niko nije iznad zakona, osim onog ko ga donosi.

Moglo je da se desi i da ti, kao najbolji, osvojiš titulu pa da ti je oduzmemo, jer smo doneli pravila, da niko nema pravo da osvoji turnir 10 puta, to nije u interesu tenisa, ni i u javnom interesu, jer povređuje sve tenisere koji nisu godinama mogli da osvoje titulu i povređuje osećanja onih koji su navijali za svoje favorite, a protiv Novaka.

Dakle, ako nećeš da prikočiš, mi ćemo to uraditi za opšte dobro. Srećan ti put.

Nećemo se viđati jedno vreme, ali pošalji ponekad razglednicu, t.j. uplatnicu za pomoć postradalima od požara ili od neke druge katastrofe.

Tu smo da se pomažemo. Pozdravi kući i svrati ponekad, samo se obavezno najavi, da te dočekamo kako si zaslužio.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare