49. FEST u Areni Cineplex od 9. do 17. Maja

49. FEST u Areni Cineplex od 9. do 17. Maja

NOVI SAD – 49. Međunarodni filmski festival FEST biće održan u bioskopu Arena Cineplex od 9. do 17. maja, saopštavaju organizatori.

Novosađani će i ove godine imati priliku da uživaju u glavnom programu FEST-a koji obiluje najboljim filmskim ostvarenjima iz prethodne godine i filmovima koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

FEST će biti održan pod sloganom „Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i najpoznatija filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese značajnijem povratku publike u bioskope koji su bili i treba da ostanu glavna karika kinematografije.

Filmovi će biti prikazani u sali broj 5 u terminima od 17 i 19:30h, a u okviru FEST-a, publika Arene Cineplex imaće priliku da aplauzom pozdravi deo autorske i glumačke ekipe domaćeg filma “Lihvar” u subotu 15. maja.
Ulaznice za FEST po ceni od 400 dinara u prodaji su na blagajnama bioskopa Arena Cineplex.

Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, premijerno u Novom Sadu biće prikazana četiri ovogodišnja dobitnika najprestižnije nagrade u svetu filma – Oskar.

Arena Cineplex

Publika FEST-a moći će da pogleda filmove „Zemlja nomada” rediteljke Chloé Zhao, koji je nagrađen Oskarom za najbolji film, režiju i glavnu glumicu (Frances McDormand), „Otac” Floriana Zellera, dobitnik u kategorijama glavna muška uloga (Anthony Hopkins) i adaptirani scenario (Florian Zeller i Christopher Hampton), „Žena koja obećava” čija je rediteljka i scenaristkinja Emerald Fennell dobila Oskara za najbolji originalni scenario, kao i film „Minari“ Lee Isaaca Chunga, koji je dobio Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Youn Yuh-jung).

U užem krugu izbora za najbolji film van engleskog govornog područja našao se film „Čovek koji je prodao svoju kožu” koji je režirala tuniska autorka Kaouther Ben Hania, koji će takođe biti prikazan na FEST-u u Areni.

Festival će biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19. Organizacioni tim festivala kao prioritet ističe zdravlje i bezbednost publike, gostiju i festivalskog tima.

RTV

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare