Nacionalna manifestacija ‘Muzeji za 10’ održaće se od 14. do 20 maja

Izvor:
Beta, Foto: Politički.rs

Manifestacija ‘Muzeji za 10’, osmi put po redu, održava se od 14. do 20. maja, obuhvatiće obeležavanje Medjunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja a svi sadržaji će biti besplatni.

Tokom sedam dana programa u preko 60 gradova i mesta Srbije, više od 120 učesnika na preko 180 lokacija priprema brojne sadržaje, najavljeno je iz Prirodnjačkog muzeja, uz navodjenje da se ove godine Evropska noć muzeja obeležava u subotu, 14. maja.

Osim izložbi, od kojih se mnoge mogu videti baš tih dana, posetioci su u prilici da se uključe i u dodatne programe koji se sastoje od intenziviranih autorskih i stručnih vodjenja, interaktivnih radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, promocija knjiga, koncerata i drugih aktivnosti.

Ovogodišnja tema, ujedno tema Medjunarodnog dana muzeja – Moć muzeja, fokusiraće se na ulogu muzeja kao jedinstvenih mesta otkrića gde se pored učenja o prošlosti otvaraju vidici za nove ideje, što ujedno predstavlja dva suštinska koraka u izgradnji bolje budućnosti.

Publika je pozvana da otkrije neverovatnu moć muzeja Srbije, naveo je organizator manifestacije, koja se održava pod pokroviteljstom ministarstva kulture i informisanja.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare